FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: sluiting H&M-distributiecentrum aderlating voor Leiden

Gisteren werd bekend dat kledingbedrijf H&M haar distributiecentrum in Leiden per 1 augustus 2010 definitief sluit. Vakbond FNV Bondgenoten gaat zo snel mogelijk met de directie om de tafel om een sociaal plan af te sluiten voor de 150 werknemers. H&M hevelt de werkzaamheden over naar Hamburg, Duitsland.

Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: "Sluiting van het distributiecentrum is een aderlating voor Leiden en omgeving. Hoewel het nieuws niet als donderslag bij heldere hemel kwam, zijn de werknemers behoorlijk teleurgesteld. Voor ons staat het belang van een goed sociaal plan voorop."

In de week na Pasen gaat FNV Bondgenoten met de H&M-directie om de tafel. De bond is er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk werknemers in de WW belanden. Ook moet er een goede ontslagvergoeding worden overeengekomen."H&M kiest voor efficiëntie en kostenbesparing, maar dat gaat wel ten koste van 150 banen. Een dijk van een sociaal plan is wel het minste dat H&M aan deze werknemers verschuldigd is", aldus Suijker. "Ik hoop dat H&M dat ook inziet en inderdaad een `open en constructieve dialoog' met ons wil voeren - volgens hun website is dat hun insteek in de dialoog met de vakbond."