Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Verdachte aangehouden in Duivense zaak

Publicatiedatum: 30-3-2010 10:35:27

DUIVEN - De politie Gelderland-Midden heeft dinsdag 30 maart een 29-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte in de Duivense zaak. Het rechercheteam onderzoekt zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 90-jarige Duivense. Ook hebben er op verschillende locaties in Arnhem, Zevenaar en Duiven doorzoekingen plaatsgevonden.

De verdachte kwam in beeld nadat meerdere getuigen zijn naam noemden. Overigens zijn in het onderzoek ook andere namen genoemd van mogelijke daders, meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Slachtoffer
De 90-jarige Duivense raakte in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september 2009 ernstig gewond bij een misdrijf in haar woning aan de Parallelweg. Zij is 1 maart 2010 ten gevolge van het letsel dat ze opliep overleden. Het slachtoffer is in die fatale nacht in september door de politie ernstig gewond aangetroffen in haar woning. Ze is niet meer bij kennis geweest en heeft maandenlang in coma gelegen.

Rechercheonderzoek
De politie werkt sinds die nacht met een grootschalig rechercheteam (gemiddeld 25 rechercheurs) aan het oplossen van deze zaak. Er werd met honderden getuigen gesproken. Verschillende namen van mogelijke daders zijn genoemd, waar verder onderzoek naar werd en wordt verricht.

Beloning
Getuigen zijn nog steeds welkom! De door de Hoofdofficier van Justitie uitgeloofde beloning van 10.000 euro is nog niet uitgekeerd. Als u iets weet over deze zaak, bel dan met de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070. Reageren per e-mail is mogelijk:
para@gelderland-midden.politie.nl. Ook kan men anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 30-3-2010 10:30:29

HUISSEN - De politie heeft op maandagavond 29 maart een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in Huissen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er in de woning mogelijk een henneplantage aanwezig was. Rond 19.00 uur ging de politie de woning binnen en inderdaad werden bijna 1000 hennepplanten aangetroffen.

De politie zocht naar een verdachte in de woning, maar trof niemand aan. Omdat er sterke aanwijzingen waren dat zich toch iemand in het pand verborgen hield, werd, na verschillende waarschuwingen, de politiehond ingezet. Hij wist de verdachte snel op te sporen. De man, een 19-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, liep hierbij een bijtwond op. Na behandeling in het ziekenhuis werd hij overgebracht naar het politiebureau.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053