Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 maart 2010

Aanrijding met dodelijke afloop

Hellendoorn

Een 50-jarige fietster uit Lemelerveld is dinsdagmorgen 30 maart om het leven gekomen bij een aanrijding in Hellendoorn.

Dinsdagmorgen 30 maart werd omstreeks 07.25 uur een ernstige aanrijding gemeld op de Almeloseweg (N35) - Veldhuisweg in Hellendoorn. Het betrof een aanrijding tussen een 50-jarige mevrouw uit Lemelerveld die op haar fiets over de Veldhuisweg aan kwam rijden vanuit de richting Lemelerveld en een 59-jarige automobilist uit Haarle die over de parallelweg van de Almeloseweg reed, komende uit de richting Nijverdal. Het vermoeden bestaat dat de fietster vanaf de Veldhuisweg de Almeloseweg over is gestoken en op de parallelweg in aanrijding is gekomen met de automobilist.

Bij komst van politiemensen en ambulancepersoneel bleek de 50-jarige fietster al aan haar verwondingen te zijn overleden.

Een onderzoek naar de exacte oorzaak van dit ongeval wordt verricht door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente. Om duidelijkheid te krijgen wil de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met het team Hellendoorn van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (2010....)

Drie personen aangehouden na inbraak

Enschede

Drie personen, twee mannen en een vrouw, zijn dinsdagmorgen 30 maart aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak die even daarvoor in Enschede was gepleegd.

Surveillerende politie reden dinsdagmorgen 30 maart omstreeks 03.40 uur over de Beltstraat in Enschede. Hier viel hen het rijgedrag op van een passerende automobilist,.in de auto zaten drie personen. De politiemensen wilden de auto controleren maar deze ging er met hoge snelheid vandoor . Ondertussen werd bekend dat vlak daarvoor een ruit was ingegooid bij het Snookercentrum aan de Beltstraat en dat daar was ingebroken. Het vermoeden rees nu dat de inzittenden van de auto hier vermoedelijk mee te maken zouden kunnen hebben en de achtervolging werd ingezet. Op de Floresstraat in Enschede stopte de auto en konden de drie inzittende worden aangehouden en zij werden overgebracht naar het bureau. Hier zijn zij, een 36-jarige Enschedeer, een 30-jarige man uit Oldenzaal en een 23-jarige inwoonster van Hengelo, voor nader onderzoek opgesloten.

Bij het snookercentrum bleek inderdaad een ruit te zijn vernield en de eigenaar gaat bekijken of er iets weg is en komt dan aangifte doen. Beelden van de inbraak zijn veilig gesteld.

De drie aangehouden personen zijn in de loop van dinsdag de 30e maart voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010027831)

Aanrijding onder invloed, rijbewijs ingevorderd.

Diepenheim

Een automobilist reed dinsdagmorgen 30 maart in Diepenheim tegen een boom, verkeerde onder invloed en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Dinsdagmorgen 30 maart werd om ongeveer 00.30 uur gemeld dat er een auto tegen een boom stond aan de Nieuwe Sluisweg in Diepenheim. Deze werd aangetroffen en achter het stuur zat een 45-jarige inwoner van Goor. Hij bleek behoorlijk onder invloed te zijn van de nodige alcohol en aan het bureau wees de ademanalyse 1.6 promille uit. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor is hij naar huis gegaan en zou zelf gedurende de dinsdag zorgdragen voor het weghalen van de auto Bij de aanrijding was hij niet dusdanig gewond geraakt dat hij onder doktersbehandeling moest worden gesteld. (2010027794)

Fietster gewond bij aanrijding

Almelo

Maandagmorgen 29 maart werd omstreeks 07.45 uur een aanrijding tussen een fietster en een automobilist gemeld op de Wiekslagen in Almelo. Bleek dat een 34-jarige automobilist uit Hengelo, geen voorrang had verleend aan een 18-jarige fietster uit Almelo die aan was komen rijden vanaf de Leemslagenweg. De 18-jarige werd door ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal tegen de automobilist wordt opgemaakt. (2010027454)

Onderzoek overvallen en carjacking afgerond

Enschede

Het onderzoek naar aanleiding van een drietal overvallen en het onder dwang stelen van een auto op 27 januari jl. is afgerond. Zoals al eerder gemeld, zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht van 30 januari, waren al twee verdachten aangehouden.

Een 24-jarige man uit Lunteren wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overvallen en de diefstal van de auto en een 40-jarige plaatsgenoot van betrokkenheid bij de diefstal met geweld van de auto. Woensdag 3 maart jl. werd een derde verdachte, een 22-jarige man ook afkomstig uit Lunteren, aangehouden. Ook hij wordt van betrokkenheid bij in ieder geval de diefstal met geweld van de auto verdacht.

Ondertussen zijn alle drie de verdachten bij de Rechter-Commissaris in Almelo voorgeleid en zitten in afwachting van hun eerste terechtzitting op 11 mei a.s. nog vast.



Politie Twente