Gemeente Haaren


Fotografeer je eigen troep op een ludieke manier

Fotografeer je eigen troep op een ludieke manier

fototoestel

Fotowedstrijd in het kader van de campagne `Goed rioolgebruik'

Waterschap De Dommel organiseert met een aantal gemeenten, waaronder onze gemeente Haaren, een fotowedstrijd over `Goed rioolgebruik'.

Wil je meedoen? stuur je gemeente dan een foto, die op een ludieke manier laat zien welke troep je wel of juist niet door wc, schrobputje of gootsteen zou willen spoelen.

Met deze wedstrijd kun je een excursie winnen naar `het riool'.

Gooi geen troep in het riool

Van veel afval weten we waar we er mee naar toe moeten. Maar wat te doen met bijvoorbeeld vochtige toiletdoekjes, medicijnen, frituurvet en resten verf? Wegspoelen door gootsteen of wc lijkt voor de hand te liggen. De waterschappen reinigen het afvalwater immers in grote rioolwaterzuiveringen. Maar met medicijnen en verfresten weet de rioolwaterzuivering geen raad. En door textiel, vet en harde voorwerpen raken pompen, leidingen en roosters verstopt. Gelukkig zijn er alternatieven voor afvoer van deze stoffen. Maar dat moet je dan wel weten. Vandaar de campagne `Goed rioolgebruik'.

Voor meer informatie over deze campagne: kijk op www.nederlandleeftmetwater.nl.

Fotowedstrijd

Ieder huishouden produceert ongeveer 40 kilo troep per week. Dat is een hele berg met veel verrassingen. Maak een foto van situaties in huis, op straat, op school of op je werk van situaties met afval en vuil, liefst in combinatie met water of riool. Stuur die foto in een minimaal formaat van 2 MB (2000 x 1500 pix) tot 6 MB, of afgedrukt op fotopapier naar je gemeente. Onder aan dit bericht downloadt je een document waarin je kunt lezen hoe je de foto precies moet aanleveren en waaraan hij moet voldoen. De foto kun je tot en met 31 mei sturen. Het hoeft geen nieuwe foto te zijn. Het mag ook een toepasselijke foto zijn die je al eerder hebt genomen.

Waar kun je de foto naartoe sturen?

Digitale foto's kun je mailen aan jan.van.der.zanden@haaren.nlmet als onderwerp "Fotowedstrijd".

Tijdens openingstijden van het gemeentehuis in Haaren kun je foto's aan de balie afgegeven. Daarbij wél even aangeven dat het om de fotowedstrijd gaat.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jan van der Zanden, afdeling Ruimtelijk beheer/riolering. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0411 62 72 65 of via e-mail jan.van.der.zanden@haaren.nl

Te downloaden:

* Criteria voor deelnemer.pdf

Zie het origineel