Gemeente Leeuwarden

De 27st Bedrijven Contactdagen voor Friesland zit er weer op

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-03-2010)

Ruim 21.000 bezoekers bezochten op 23 en 24 maart de beurs. Voor de derde keer was plein 9 in de Saksenhal het domein van het Duurzaamheidsplein van de gemeente Leeuwarden. Twaalf bedrijven op het gebied van onder andere ledverlichting, elektrisch voortbewegen, zonnecelpanelen en aardgasauto's waren hier vertegenwoordigd.

Tijdens een zeer druk bezochte contactborrel, samen met de Commerciële Club Leeuwarden, werd nogmaals de nadruk gelegd op het belang van Duurzaam Ondernemen. Wethouder Isabelle Diks van Milieu, wethouder Henk Deinum van Economische Zaken en de voorzitter van de Commerciële Club Leeuwarden, Rob Lijzenga ondertekenden samen een intentieovereenkomst. .
Hierin staat dat de Commerciële Club Leeuwarden zich, samen met de gemeente Leeuwarden, gaat inspannen om binnen een tijdsbestek van één jaar onder haar leden te bewerkstelligen dat er 30 tot 50 extra voertuigen op groen gras worden ingezet. Een aantal ambassadeurs kunnen een aantal weken ervaren hoe het is om in `groen gas' voertuigen te rijden. Deze auto's worden beschikbaar gesteld door: autobedrijven Bourguignon (VW), Douma (Citroën), Cosmo Trucks, Engelsma en Wijnia (Opel), De Zeeuw (Ford) en Jelle Talsma (Fiat).

Bezoekers aan het Duurzaamheidsplein maakten kans op het winnen van de elektrische scooter die in de stand van de gemeente Leeuwarden was geparkeerd. In totaal zijn 200 deelnameformulieren ingevuld. Over 2 weken wordt de winnaar bekend gemaakt.