Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 30-03-2010

Man aangehouden na mishandeling

KLAZIENAVEEN De politie heeft maandagavond op de Horizon een 57-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige man uit Klazienaveen heeft geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft deze mishandeling in behandeling.

Kind onder de auto

ASSEN De politie kreeg maandagmiddag een melding van een verkeersongeval op de Vaart Noordzijde. Ter plekke lag een 13-jarige meisje uit Assen op straat. Een 71-jarige automobiliste uit Assen zat nog in haar auto. Het meisje was goed aanspreekbaar en werd ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Na controle mocht het meisje weer naar huis, ze had verder geen letsel opgelopen. De automobiliste raakte niet gewond. Na onderzoek bleek dat het meisje geen voorrang had verleend aan de automobiliste.

Aangehouden voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam aangehouden in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De jongen had een croissant weggenomen. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. De croissant werd vergoed en de jongen heeft zijn excuus aangeboden aan de supermarkt. De aangifte werd vervolgens ingetrokken. De jongen mocht het politiebureau verbolgens verlaten.

Aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige vrouw uit Assen aangehouden op de Pelikaanstraat voor vernieling. De vrouw wordt ervan verdacht een steen door een ruit van een woning aan de Pelikaanstraat te hebben gegooid. Ter plekke kon de vrouw worden aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Duo aangehouden na achtervolging

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond twee mannen (33-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Zuidwolde) aangehouden nabij de Griendtsveenweg na een achtervolging. Agenten kregen de personenauto nabij de Markt in het vizier. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto niet was verzekerd en niet was gekeurd. Ter hoogte van de bibliotheek gaf de 33-jarige automobilist gas en ging er vandoor. De agenten gaven vervolgens een stopteken en zetten de achtervolging in. De automobilist negeerde het stopteken. Tijdens de achtervolging werd door de automobilist op de Crerarstraat een geparkeerde auto geraakt. Uiteindelijk wist de politie de auto nabij de Griendtsveenweg klem te rijden. De bestuurder en de bijrijder werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige man werd dezelfde avond heengezonden. De bestuurder van de personenauto zit nog vast.

Politie houdt twee mannen aan na bedreiging

EMMEN De politie heeft maandag twee mannen aangehouden in verband een bedreiging maandagmiddag in een woning aan de Zuidlaarderbrink in Emmen. Hierbij raakte één persoon licht gewond. Tijdens de bedreiging werd met een wapen gedreigd. De politie heeft na de melding een buurtonderzoek verricht en een speurhond ingezet. Een auto werd in beslag genomen die mogelijk van de verdachten is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.