Politie Haaglanden

Persberichten 30 maart

Haaglanden, 30-03-2010

Aanhoudingen na drugsoverlast
Den Haag Politieagenten betrapten zaterdag 27 maart om 22.00 uur op de Pieter Langendijkstraat vier personen op heterdaad bij de overdracht van harddrugs. Zij werden direct aangehouden. Na de aanhoudingen werden op last van de Officier van Justitie drie woningen en enkele personenauto's doorzocht. De politie nam daarbij rond de vijf kilo aan cocaïne en heroïne en veel XTC-pillen en een vuurwapen in beslag. De aangehouden verdachten worden dinsdag 30 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de verdachten in bewaring worden gesteld.
Drugshandel veroorzaakt overlast in bepaalde wijken van Den Haag. Uit onderzoek onder wijkbewoners en ondernemers blijkt dat bij hen vooral de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit prioriteit heeft. Ook zijn er veel klachten van burgers met betrekking tot overlast en onveiligheidsgevoelens, die zowel direct als indirect worden veroorzaakt door handel in en het gebruik van harddrugs. Veel straatroven zijn bijvoorbeeld terug te voeren naar verslaving aan harddrugs. De bestrijding van drugsoverlast heeft dan ook prioriteit bij Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie. De vier verdachten, tussen de 22 en 37 jaar uit Den Haag, worden op dit moment door de politie verhoord over hun betrokkenheid.

Aanrijding veroorzaakt lange files
Den Haag - Bij een aanrijding 29 maart omstreeks 08.50 uur op de A12 klapten vier auto's op elkaar en raakten een 29-jarige man uit Rotterdam en een 36-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel gewond. Één van de twee gewonden werd door de brandweer uit zijn auto geknipt, hij is met nek- en rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Ook het andere slachtoffer werd met rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De A12 was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Mobiel bellend en zonder rijbewijs
Den Haag - Op het moment dat politieagenten maandag 29 maart om 16.35 uur voor een stoplicht op de Javastraat stonden te wachten, zagen zij een niet-handsfree mobiel bellende automobilist langsrijden. De agenten hielden de 24-jarige automobilist uit Den Haag op de Benoordenhoutseweg staande. Hij kon zich niet legitimeren en vertelde dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Voor de derde keer sinds 2007 ontving hij een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs. Ook ontving hij een boete voor het niet-handsfree mobiel bellen tijdens het rijden.

Hulpverzoek wordt aanhouding
Den Haag - Een 43-jarige Hagenaar kwam maandagavond 29 maart om 20.55 uur voor hulp naar een politiebureau. Het sleuteltje van zijn kettingslot was afgebroken en hij kon daardoor zijn fiets, die op de Utrechtsestraat geparkeerd stond, niet meer gebruiken. Agenten controleerden voor de zekerheid via het framenummer de status van de fiets. Deze bleek in 2008 gestolen te zijn. De Hagenaar is aangehouden voor verhoor. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar, die in 2008 aangifte had gedaan.

Zonder helers geen stelers
Den Haag - Een agent controleerde maandag 29 maart om 17.20 uur een 15-jarige Hagenaar die met een fiets aan zijn hand over de Gaslaan liep. Het framenummer van de fiets was weggevijld en ter hoogte van het slot zat slijpschade. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De agenten zoeken uit waar de fiets vandaan komt en of deze gestolen is. Later op de dag, om 21.25 uur, hielden andere agenten een 47-jarige Hagenaar op de Teijlerstraat aan. De agenten zagen hem op een nieuwe fiets, zonder fietsslot fietsen. Omdat zij het niet vertrouwden, spraken zij de fietser aan. De fiets bleek gestolen te zijn. De Hagenaar kreeg, naast een proces-verbaal voor heling, ook processen-verbaal voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs en het beledigen een politieagent.

Wandelaar aangereden
Den Haag - Een 87-jarige Haagse automobilist reed maandagochtend 29 maart om 09.05 uur op de kruising Groot Hertoginnelaan met de Suezkade een 54-jarige Haagse wandelaar aan. De automobilist zag bij het linksafslaan de wandelaar over het hoofd. Het slachtoffer werd enkele meters meegesleurd en liep daarbij been- en hoofdletsel op. De GGD vervoerde hem naar het ziekenhuis. Agenten vorderden het rijbewijs van de automobilist in en onderzoeken de aanrijding.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen
Den Haag - De Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente trof 29 maart om 14.00 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Miquelstraat. Gewaarschuwde agenten hielden de twee bewoners van 22 en 24 jaar aan. De aanwezige planten werden in beslaggenomen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man gooit fles tegen auto
Den Haag Een dronken man (28) gooide maandag om 23.40 uur zijn lege fles tegen een geparkeerde auto aan. De eigenaar van het auto zag het echter gebeuren, belde direct de politie en gaf het signalement van de man door. Agenten hielden de man in de buurt van Station Hollands Spoor aan. De man heeft processen-verbaal gekregen voor openbare dronkenschap en vernieling.

Man bedreigt agenten
Rijswijk - Een 40-jarige automobilist uit Delft werd 29 maart om 18.20 uur nogal kwaad toen hij door agenten aangesproken werd, omdat hij op de Prinses Beatrixlaan niet-handsfree belde. De Delftenaar stapte uit zijn auto, weigerde zijn rijbewijs te pakken en begon onmiddellijk de agenten uit te schelden. Ook bedreigde de man de agenten met de dood. De agenten hielden de man aan. Ook onderweg naar het politie bureau bleef de man recalcitrant. Met een proces-verbaal op zak ging de Delftenaar naar huis.

Plons
Wateringen/Westland Op de Wippolderlaan raakte maandagmorgen 29 maart een auto te water. Vermoedelijk trapte de 48-jarige bestuurder het gaspedaal van de pick-up (met achterwielaaandrijving) iets te hard in, waarna hij het water in reed. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond. De pick-up moest uit het water getakeld worden en liep wel schade op.

Verkeerscontrole
Poeldijk/Westland Op de Nieuweweg hielden politieagenten maandagmiddag 29 maart een verkeerscontrole. Hierbij werd ANPR ingezet. De automatische nummerplaatherkenning leverde één goede hit op: de eigenaar van de auto zou nog bekeuringen hebben openstaan. De bestuurder van de auto was echter de zoon des huizes, een 21-jarige Hagenaar, die onderweg was naar het politiebureau om de openstaande bekeuringen van zijn vader die daar al voor bleek aangehouden te zijn te betalen. Bij een extra controle bleek echter dat de zoon zelf ook nog 8 bekeuringen, met een totaalbedrag van ruim 900 euro, had openstaan. Hij werd hierop ook aangehouden. Uiteindelijk draaiden de rollen om en kon de vader de openstaande bekeuringen van zoonlief komen betalen. In totaal controleerden de agenten 162 voertuigen. Er werden enkele bekeuringen uitgedeeld voor het niet-dragen van de autogordel.

Nieuwe boxer
Delft Een 42-jarige man werd maandag 29 maart rond 16.40 uur betrapt toen hij zonder te betalen een boxershort een warenhuis uit probeerde te smokkelen. Een beveiliger had gezien dat de man het pashokje verliet met een boxershort minder dan waarmee hij de paskamer binnen was gekomen. Vervolgens liep de man de winkel uit zonder af te rekenen. Buiten de winkel kon de beveiliger de man aanhouden en bleek dat hij de boxershort had aangetrokken en zo probeerde te stelen. Agenten namen de man van de beveiliger over; hij ging uiteindelijk met een dagvaarding op zak weer naar huis.

Bijna 20 procent te hard
Pijnacker Bij een snelheidscontrole op de Vlielandseweg in Pijnacker reed bijna 20 procent van de passanten te hard. In totaal werd de snelheid van 1108 passanten gemeten, waarvan er 201 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur. Op de Vlielandseweg is 50 km/uur de maximaal toegestane snelheid.

Auto en huis beschoten; politie zoekt getuigen
Zoetermeer Bij een woning aan het Scheveningsebos zijn maandagochtend 29 maart, tussen 6.00 en 6.30 uur, enkele schoten gelost. Door de schoten ontstond er schade aan de voordeur van de woning en aan een geparkeerde auto. Niemand raakte gewond. De bewoners ontdekten de schade pas enkele uren later en waarschuwden de politie. Agenten zetten de omgeving van de woning tijdelijk af en hielden een buurtonderzoek. Tegelijkertijd zocht de technische recherche naar sporen. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar mensen die maandagochtend iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Scheveningsebos. Hebt u iets gezien of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietser breekt enkel bij aanrijding
Zoetermeer Een 20-jarige fietser brak maandag 29 maart zijn enkel toen hij om 15.40 uur op de Ruimtebaan werd aangereden door een auto. De eveneens 20-jarige automobilist had de fietser over het hoofd gezien. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.