Politie IJsselland

Verdachte aangehouden voor overval winkel

Deventer, 30-03-2010 o De politie heeft dinsdagmiddag 23 maart een 47-jarige man uit Deventer aangehouden voor de overval op een winkel aan het Karel de Groteplein op woensdag 3 maart. De man heeft ondertussen de overval op de winkel bekend en is in bewaring gegaan.

Na de overval is de politie meteen een onderzoek gestart. Op grond van getuigenverklaringen en camerabeelden kwam de naam van de verdachte naar voren. Dinsdag 23 maart is de man aangehouden in zijn woning. De woning is ook doorzocht en er zijn spullen in beslag genomen die vermoedelijk gebruikt zijn tijdens de overval. De politie onderzoekt of de man bij meer overvallen betrokken is geweest.

Eerdere berichtgeving:

Overval op winkel Deventer - Woensdagmiddag 3 maart werd een winkel aan het Karel de Groteplein omstreeks 17.45 uur overvallen. Er kwam een man binnen die een medewerkster met een mes bedreigde. Hij eiste de inhoud van de kassa en vluchtte vervolgens richting uitgang. Twee getuigen probeerden de toegangsdeuren te sluiten, zodat de verdachte niet kon ontkomen. Er ontstond een handgemeen tussen één van de getuigen en de verdachte. De verdachte wist ervandoor te gaan en beide getuigen zetten de achtervolging in. Bij de flat tussen de Van Heetenstraat en het Karel de Groteplein verloren zij hem uit het oog. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De overvaller zag er als volgt uit: witte baseball pet met blauwe klep, zwart haar in een staart, blauwe sjaal, grijze jas met borstzakken en een blauwe spijkerbroek. Daarnaast droeg de man een boodschappentas. Personen die aanslaan op het signalement of anderszins informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoeken worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M.