Gemeente Beverwijk


Hardere aanpak overlast in en rondom het winkelcentrum Beverhof

Wegens toename van overlast in en rondom winkelcentrum Beverhof hebben winkeliers bij de gemeente aan de bel getrokken. De overlast bestaat uit schreeuwen, intimideren, rotzooi maken, kleine vernielingen en het omgooien van fietsen. Dit geeft het winkelend publiek een onprettig of onveilig gevoel. Tegen dit gedrag wordt harder opgetreden. Bewaking binnen het winkelcentrum gaat over tot het uitreiken van een zogeheten 'lokaalverbod'. Dat betekent dat een overlastgever gedurende een langere periode niet meer welkom in het winkelcentrum. De politie wordt hiervan in kennis gesteld.

Rondom de Beverhof en in de Breestraat (en zijstraten) besteedt de politie en het team handhaving van de gemeente Beverwijk meer aandacht aan de overlastgevers. Als het kan, wordt direct overgegaan tot een bekeuring. Er wordt dagelijks en op de koopavonden gecontroleerd. Er wordt dus niet meer gewaarschuwd maar direct bekeurd!

Zakkenrollers
In samenhang met de aanpak van de overlast besteedt de politie ook meer aandacht aan zakkenrollers. Hiervoor surveilleert de politie in winkels om zakkenrollers op heterdaad te kunnen aanhouden. U kunt zelf ook het nodige doen om diefstal te voorkomen:
* Draag uw handtas met de schouderruim om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet naast of achter u
* Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd)
* Wees er altijd van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien
* Stop geld/waardevolle voorwerpen zorgvuldig weg
* Vermijd het gebruik van een grote opvallende portemonnee en neem niet meer geld mee dan nodig
* Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in uw tas
* Stop de portemonnee zoveel mogelijk in uw jaszak
* Let bij gedrang goed op, zeker wanneer iemand tegen u aanloopt
* Wees alert als een onbekende u aanspreekt of knoeit op uw kleding
* Leg uw tas niet los in een fietsmand maar bindt deze vast
* Doe áltijd aangifte

Stallen van fietsen
Medewerkers van het team handhaving van de gemeente Beverwijk gaan ook toezicht houden op het verkeerd stallen van fietsen bij de Beverhof. Verkeerd gestalde fietsen versperren de toegang voor andere bezoekers en worden verwijderd! Ga maar na hoe lastig dit is voor blinde bezoekers of bezoekers met kinderwagens. Ook worden hulpdiensten bij een calamiteit belemmerd om snel het winkelcentrum in te kunnen. Op diverse plaatsen rondom het winkelcentrum zijn voorzieningen geplaatst waar fietsen kunnen worden gestald. Gedurende drie maanden worden bezoekers hierop gewezen.