Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 30-03-2010

Politie houdt tweetal aan na geweldsincident

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond in een woning in Waalwijk een 22-jarige man en zijn 21-jarige vriendin aangehouden. Beiden worden ervan verdacht een 29-jarige man uit Rosmalen ernstig te hebben mishandeld. In het belang van het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld. Donderdag, 01 april a.s. worden beiden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Agenten kregen gisteravond rond 18.15 uur de melding van een
vechtpartij bij een woning aan de Pastoor van der Zijlestraat. Daar troffen ze op straat een gewonde man aan. Het betrof een 29-jarige man uit Rosmalen. Hij is voor onderzoek in eerste instantie
overgebracht naar een ziekenhuis in 's - Hertogenbosch van waaruit hij doorvervoerd is naar een ziekenhuis in Tilburg.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer in de woning een zakelijke woordenwisseling kreeg met de bewoners. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de 21-jarige vrouw het slachtoffer mishandelde. Buiten de woning zette het conflict zich voort. De 22-jarige verdachte dreigde met een mes en stak het slachtoffer waarbij hij gewond raakte.

Beide verdachten werden vervolgens door de agenten aangehouden. Een mes is in beslag genomen. De politie hoorde getuigen en stelde een buurtonderzoek in. Ook vandaag zal de buurt bevraagd worden.
Onduidelijk is wat de toestand van het slachtoffer op dit moment is. Hij wordt behandeld op de Intensive Care-afdeling.

Bromfietsbestuurder onder invloed tijdens verkeerscontrole

DONGEN - De politie heeft vanmorgen een 46-jarige man uit Dongen aangehouden. Tijdens een bromfietscontrole bleek dat de man reed op een onverzekerde bromfiets. Op het moment dat de agenten hem daarover aan wilde spreken roken ze een sterke alcohollucht. De Dongenaar weigerde zowel een blaastest op straat als een ademtest op het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor de weigering wat een misdrijf is.

Ex-vriend vernield ruiten woning

RIJEN - De politie heeft gisteravond rond 22.15 uur in een woning in Rijen een 19-jarige man aangehouden voor vernieling. Agenten namen poolshoogte na een ontvangen melding bij een andere woning in Rijen waar twee ruiten vernield zouden zijn. Daar spraken ze met de bewoner van het pand. Hij deelde de agenten mede dat de 19-jarige
verantwoordelijk was voor de vernieling. Aanleiding daartoe was dat zijn ex-vriendin in de woning aanwezig was. De man deed aangifte waarop de agenten de 19-jarige thuis ophaalden.

Geld buit bij bedrijfsinbraak

GILZE - De politie onderzoekt een inbraak die gisteravond tussen 21.30 uur en 23.45 uur plaats gevonden heeft bij een bedrijf aan de
Tilburgsebaan. Door een raam op de eerste verdieping te forceren lukte het de dader(s) het pand binnen te komen. Diverse ruimtes in het bedrijf werden doorzocht. Voor zover nu bekend is er een geldbedrag buit gemaakt. De dader(s) verliet het bedrijf door een raam op de benedenverdieping te vernielen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-03-2010 11:44 | © Regio Midden en West Brabant |