Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen

Twee nieuwe hoogleraren per 1 maart 2010

Mw. prof.mr.dr. A.B. (Aletta) Blomberg is benoemd tot bijzonder hoogleraar Rechtshandhaving in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en prof.dr. J. (Hans) van Oosterhout is benoemd tot hoogleraar Corporate Governance and responsability in de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Mw. prof.mr.dr. A.B. Blomberg

Mw. prof.mr.dr. Blomberg bijzonder hoogleraar Rechtshandhaving

Prof.mr.dr. A.B. Blomberg is benoemd tot bijzonder hoogleraar Rechtshandhaving in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vanwege de Stichting Juridische Samenwerking aan de Maas. Mw. Blomberg (1971) is advocaat en partner bij ngnb advocaten te Amsterdam en was tot 2009 als universiteit hoofddocent bestuursrecht verbonden aan de Universiteit Utrecht. Met haar leeropdracht aan de EUR richt zij zich op vraagstukken met betrekking tot zowel domeinspecifieke als domeinoverstijgende aspecten van bestuursrechtelijke, strafrechtelijke en privaatrechtelijke rechtshandhaving. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar convergerende ontwikkelingen in het bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhavingsrecht alsmede naar de rol van private actoren bij de rechtshandhaving.

Prof.dr. J. van Oosterhout

Prof.dr. J. (Hans) van Oosterhout (1965) is benoemd tot hoogleraar Corporate Governance and responsability in de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hij was eerder bijzonder hoogleraar met dezelfde leerstoel vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.