Gemeente Dongeradeel


Advies informateurs: college CDA, FNP en ChristenUnie

Op maandag 29 maart 2010 hebben de informateurs hun bevindingen gepresenteerd aan de onderhandelingsdelegaties van de zes in de raad van Dongeradeel aanwezige fracties. De informateurs zijn de heren H. ten Hoeve (lid Eerste Kamer der Staten-Generaal) en K. de Graaf (vertrekkend wethouder van de gemeente Dongeradeel).

Aan de hand van apart met de verschillende delegaties gevoerde gesprekken zijn de informateurs tot de conclusie gekomen dat de meerderheid van de politieke partijen in Dongeradeel voor een breed gedragen coalitie van drie partijen opteert met in elk geval CDA (7 zetels) en FNP (4 zetels).

Met dat als uitgangspunt hebben ze vervolgens beoordeeld welke derde partij (de vier andere fracties hebben allen twee zetels in de raad) zowel op basis van de verkiezingsuitslag als op andere gronden het beste kan aansluiten bij CDA en FNP.

In de rapportage (die u hieronder in PDF kunt downloaden) is aangegeven op welke gronden de informateurs tot hun keuze voor de ChristenUnie zijn gekomen en waarom de andere partijen zijn afgevallen.

Rapportage informateurs Dongeradeel 2010 Bestandsgrootte: 113 KB

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .