Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 30-03-2010

Brand in woning

AMERSFOORT Op maandag 29 maart omstreeks 13.40 uur brak brand uit in een woning aan de Jacob Obrechtstraat.

Een getuige zag rook uit de woning komen en waarschuwde via 1-1-2 de brandweer. Er bleek niemand in de woning te zijn. De brandweer kon het sein brand meester omstreeks 14.10 geven. Een 26-jarige man is op verdenking van brandstichting aangehouden en in verzekering gesteld. Rechercheurs van de Forensische Opsporing gaan verder met het brandonderzoek.

Jongen aangehouden

AMERSFOORT Op maandag 29 maart omstreeks 14.50 uur ontstond een schermutseling waarbij twee jongens waren betrokken.

Het incident vond plaats op de Oude Lageweg. Uit onderzoek kwam naar voren dat een 13-jarige jongen uit Nijkerkerveen een 13-jarige plaatsgenoot een vuistslag had gegeven. Hierop werd de 13-jarige jongen als verdachte aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

AMERSFOORT Een 29-jarige man uit Amersfoort is maandag 29 maart omstreeks 19.50 uur beroofd.

De man werd op de Ariaweg door meerdere mannen bedreigd met een wapen en moest zijn geld afgeven. De mannen, twee met blond haar en een met donker haar en allemaal in het zwart gekleed, reden weg in de richting van de Hogeweg. Zij maakten gebruik van een rode personenauto, merk Volvo, met het stuur rechts met Engels kenteken.

Als u getuige bent geweest van dit misdrijf of u heeft informatie, neemt u dan kontakt op met de politie district Eemland zuid, telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Brand in sloopboerderij

AMERSFOORT Op maandag 29 maart omstreeks 20.50 uur brak brand uit in een boerderij aan de Lindenboomseweg.

De brandweer kwam ter plaatse en al snel was duidelijk dat er niemand in de boerderij aanwezig was. Bovendien bleek dat vandaag de sloop van de boerderij was gestart. De boerderij was voorzien van een rieten dak en die brandde fors met een behoorlijke rookontwikkeling tot gevolg. De rook ging ook over de A1, waarop door Rijkswaterstaat tijdelijk een snelheidsbeperking werd ingesteld.

De brandweer kon omstreeks 22.10 uur het sein brand meester geven. Een onderzoek naar het ontstaan van de brand wordt ingesteld.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 28-jarige man uit Amersfoort is dinsdag 30 maart aangehouden. De man wordt verdacht van het kraken van de betaalautomaat in de parkeergarage aan het Stadhuisplein.

Beveiligingspersoneel zag omstreeks 04.45 uur via camerabewaking dat de man aan het rommelen was bij de betaalautomaat. Ter plaatse komende politiemensen zagen de man wegrennen uit de parkeergarage en vervolgens wegfietsen in de richting van de Schimmelpenninckstraat. Hierna verschool de man zich in de wijk, waarop deze werd afgezet. Bij het zoeken naar de man kwam hij plotseling uit een brandgang gelopen, waarop hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht.

Nader onderzoek wordt ingesteld. De man zit voorlopig vast.

Brief ouders stenen gooiende jeugd

AMERSFOORT/HOOGLAND De politie heeft op zaterdagavond 27 maart de namen van 11 jongeren genoteerd die werden aangetroffen bij de geluidswal nabij de rotonde Bunschoterstraatweg-Rondweg noord. De ouders van deze jongeren krijgen allemaal een brief met de mededeling dat de kinderen hier vlakbij dit drukke knooppunt bij de geluidswal werden aangetroffen.

Aanleiding van het extra toezicht op deze locatie waren meldingen op de avond daarvoor vrijdagavond 26 maart waarbij door passanten was gezien dat jongeren stenen vanaf de geluidswal op de rotonde gooiden. Ter plekke werden door de politie wel een vernielde geluidswal en stenen op de rijbaan aangetroffen, maar was niemand meer in de buurt aanwezig.

De volgende avond werden wel jongeren aangetroffen. Er werden op dat moment geen strafbare feiten geconstateerd door de agenten. De jongeren konden niet als verdachten voor de vernieling of het stenen gooien op de avond daarvoor worden aangewezen, maar mogen in ieder geval niet op deze plek rondhangen. Daarop werden de persoonsgegevens van de jongeren vastgelegd en werden zij vervolgens weggestuurd.

De ouders zullen binnenkort de brief ontvangen. De surveillancedienst van de politie en de wijkagenten van Nieuwland en Hoogland gaan op deze locatie extra controleren.