Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 30-03-2010

Winkeldief gepakt
DOORN- Op maandag werd een winkeldief gepakt na een achtervolging. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen een winkeldiefstal hadden gepleegd bij een winkel aan het Plein 1923. Terwijl de agenten naar de melding toereden bleek dat de verdachten waren gevlucht.

Er waren drie mannen, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst, bij de winkel aangekomen in een groene Citroen Xantia. Twee ervan waren naar binnen gegaan. De bedrijfsleider zag via de bewakingscamera dat zij verschillende zoetwaren meenamen en naar buiten wilden lopen zonder af te rekenen. Bij het aanspreken bij de uitgang namen zij alletwee de benen. Eén verdachte mogelijk richting kruising Dorpsstraat. De andere verdachte rende de Acacialaan op, op de hielen gezeten door twee medewerkers en een omstander.

De achtervolging ging via achtertuinen richting Parklaan en vanaf daar vermoedelijk de Van Bennekomweg op. Hier verdwenen zij. Korte tijd later zagen de agenten de Citroen Xantia rijden over de Amersfoortseweg. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd direct aangehouden.

Het is nog onbekende of de man ook in de winkel is geweest of dat hij alleen de auto bestuurde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennep aangetroffen
VEENENDAAL- Op maandagochten werden hennepplanten aangetroffen in een woning aan het Zuiderkruis.

Na binnengekomen infomatie over een henneplucht gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan het Zuiderkruis. De bewoner, een 25-jarige bewoonster deed open en na kort onderzoek werden 300 hennepplanten in de woning aangetroffen. De planten werden ingenomen en de vrouw werd meegenomen voor verhoor.

Vernieling
VEENENDAAL- Afgelopen zondag werd een ruit vernield en verf gespoten op een moskee. Op maandagochtend kwam bij de politie de melding binnen dat een ruit was vernield van een moskee en dat er met verf een teken was gespoten op een muur. Het is onbekend waarom en wanneer dit heeft plaatsgevonden. Er is aangifte gedaan van vernieling en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.