Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten vrijheidsbeneming aan

Eindhoven Woensel Zuid, 30-03-2010 o Dinsdagochtend rond 5.00 uur heeft de politie vijf mannen en een vrouw aangehouden. Twee 28-jarige Poolse mannen werden aangehouden in Eindhoven. Een 29-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden in de woning van zijn vriendin in Veldhoven. Ook de vrouw werd aangehouden. Een 25-jarige Poolse man werd aangehouden in Soerendonk en een 28-jarige Poolse man werd aangehouden in Son en Breugel. Vier van hen worden er van verdacht betrokken te zijn bij een vrijheidsbeneming in een woning aan de Van der Helmstraat op 10 november 2009. Een 28-jarige Poolse man die in Eindhoven werd aangehouden stond gesignaleerd voor Poolse autoriteiten. De vrouw uit Veldhoven werd aangehouden omdat er een grote hoeveelheid hennep in haar woning werd aangetroffen. De zes zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Vrijheidsbeneming

Die dinsdagavond 10 november rond 17.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een vrijheidsbeneming plaats zou vinden bij een woning in de Van der Helmstraat. Even later kreeg de politie nog een melding binnen van een man die eveneens zou zijn vastgehouden in de woning en daarbij gewond was geraakt. De 40-jarige Eindhovenaar ging naar het ziekenhuis in verband met verwondingen die hij had opgelopen en werd daar opgenomen. Hij nam zelf contact op met de politie. Toen agenten bij de woning aankwamen troffen zij daar vijf personen aan, twee vrouwen en drie mannen. Een 37-jarige vrouw uit Son, een 33-jarige man uit Waalre en een 40-jarige man uit Eindhoven. Ook de bewoners, een 25-jarige vrouw en een 27-jarige man, waren in de woning aanwezig. Zij waren alle vijf lichtgewond en zouden in de woning zijn vastgehouden door onbekende mannen.

Onderzoek

Dinsdagochtend werden enkele woningen in Eindhoven, Son en Breugel, Soerendonk en Veldhoven doorzocht. Bij een woning in Veldhoven werd ongeveer 30 kilo aan hennep aangetroffen. Diverse goederen die in de woning werden aangetroffen zijn door de politie in beslag genomen voor het verdere onderzoek.

Getuigen

Getuigen die zich nog niet eerder bij de politie gemeld hebben in deze zaak maar mogelijk nog informatie hebben kunnen contact opnemen met de recherche op 0900-8844.