Gemeente Haaren


zwerfafvaldag

Nationale zwerfafvaldag

Ter afsluiting van de `Week van Nederland Schoon' heeft de gemeente op zaterdag 20 maart voor de 1^e keer meegedaan met de nationale zwerfafvaldag.

Samen met de lokale stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren (LNMH) en enkele enthousiaste particuliere initiatieven, is op de bewuste zaterdagochtend het gebied rondom De Leemkuilen schoongemaakt. Hierbij liepen de vrijwilligers langs de begaanbare paden en hebben elk blikje, flesje of ander klein zwerfvuil opgeraapt en in afvalzakken weggestopt. Uiteindelijk zijn ongeveer 20 grote blauwe afvalzakken vol met zwerfvuil bij elkaar gesprokkeld. Dit komt ongeveer overeen met de inhoud van 12 grote kliko's. Daarnaast zijn ook drie autobanden, een kinderzitje, lege jerrycans en een gootsteenbakje aangetroffen. De opgehaalde hoeveelheid laat zien dat veel afval in de natuur wordt achtergelaten.

Tegen 12.00 uur is aandacht besteed aan de inwendige mens. Hierbij willen wij de Albert Heijn in Haaren bedanken voor het vrijblijvend verzorgen van een hapje en een drankje.

De gemeente bedankt alle vrijwilligers voor de 1^e Haarense zwerfvuildag en kijkend reikhalzend uit naar mogelijk een 2^e zwerfvuildag in 2011.