Gemeente Venray


30 maart 2010

Een goed idee is 2000 euro waard

Synthese ondersteunt bij promotie wensgeld en uitvoering activiteiten

Een goed idee is bij de gemeente Venray maximaal 2000 euro waard! De gemeente kent al enige tijd een regeling waarbij jongeren geld kunnen krijgen voor het organiseren van een nieuwe activiteit. Om te stimuleren dat er nog meer gebruik van wordt gemaakt, gaat Synthese de jongeren voortaan ondersteunen bij de organisatie van de activiteiten.

De gemeente Venray heeft het zogenaamde wensgeld onder andere geïntroduceerd omdat jongeren vinden dat er te weinig voor hen te doen is in Venray. Het wensgeld moet jongeren stimuleren zelf activiteiten te bedenken en organiseren. Dat is niet alleen erg leerzaam voor de jongeren, er komen zo ook nieuwe activiteiten in Venray bij waar de jeugd zelf behoefte aan heeft.

Ondersteuning Synthese

Om meer jongeren te enthousiasmeren voor deze regeling, heeft de gemeente Synthese gevraagd het wensgeld extra onder de aandacht te brengen bij jongeren. De jongerenwerkers van Synthese hebben namelijk veel contacten met jongeren. Daarnaast is nu geregeld dat Synthese de jongeren kan ondersteunen bij de organisatie van de activiteit waarvoor ze wensgeld hebben gekregen.

Wat zijn de regels?

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar die iets willen organiseren, kunnen maximaal 2000 euro subsidie krijgen. Je moet natuurlijk wel kunnen aantonen hoe dit geld wordt besteed. Het wensgeld is bedoeld om een impuls te geven aan nieuwe ideeën van jongeren en kan niet gebruikt worden als structurele subsidie voor bestaande activiteiten. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvragen van subsidie op www.mijnideeisgeldwaard.nl.

Eerdere goede ideeën

De afgelopen jaren zijn diverse ideeën uitgevoerd met subsidie van de gemeente. Bijvoorbeeld het opknappen van de fietstunnel in Castenray, zeskamp in Ysselsteyn, workshop dans in Venray o.l.v. een danser uit het tv-programma So You Think You Can Dance, Brand los in Poppodium, Vredeslicht Venray en een basketbalchallenge. Het eerste Funk The System is ook opgezet met subsidie van de gemeente en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks feest.