Politie Zuid-Holland-Zuid

Auto-inbrekers actief

Oud-Alblas, 30-03-2010

In het afgelopen weekend zijn in Oud-Alblas in de nacht van zondag 28 op maandag 29 maart diverse auto-inbraken gepleegd. De politie kreeg hiervan op maandag in totaal 13 aangiften van gedupeerden binnen. De inbrekers hadden het, in de geparkeerde autos op de Wilgenlaan en de Koningin Wilhelminalaan en omgeving, in de meeste gevallen voorzien op radio- en cd-apparatuur. In één geval is sprake van een geïntegreerd systeem met navigatieapparatuur. Er is een onderzoek ingesteld naar de inbraken waarbij de autos op sporen worden onderzocht. Heeft u in de nacht van zaterdag op zondag verdachte situaties gezien en heeft u deze informatie nog niet doorgegeven? Neem dan contact op met de wijkpolitie in Papendrecht, telefoonnummer 0900-8844.

Wat kunt u doen om een auto-inbraak te voorkomen? De politie geeft u graag een aantal praktische en eenvoudige tips. Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het dak en de bagageruimte af te sluiten.

Praktische tips
Neem altijd alle waardevolle spullen mee uit de auto: mobiele telefoons, autoradio, navigatiesysteem, laptop, bluetooth apparatuur, foto- of videocamera, cds, autopapieren, jassen en tassen met inhoud. Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets kostbaars inzit.
Schakel de bluetooth-functie van apparaten (zoals telefoons en GPS-ontvangers) uit, want deze is van buiten de auto te detecteren. Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op. Hebt u een stationcar? Dek dan de (lege) laadruimte niet af. Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Door met duidelijk zichtbare stickers aan te geven dat er een alarmsysteem in uw auto zit, schrikt u dieven extra af.
Bel bij verdachte situaties direct 112. Daar pakt de politie ook daders mee! Onthoud waar mogelijk signalementen, kentekens en vluchtroute.