Gemeente Achtkarspelen


Raadsvergadering van 25 maart 2010

De raad van de gemeente Achtkarspelen heeft in deze vergadering besloten:


* de voorstellen met betrekking tot het pgb-welzijn in te trekken. Ten aanzien van de stichting Aanzet, voor in ieder geval 2010, subsidie te verlenen voor het uitvoeren van activiteiten voor mensen uit onze gemeente met een psychische kwetsbaarheid tot een bedrag van maximaal ⬠15.000,--. En ter uitvoering van de motie 55-plussers, sociaal-culturele activiteiten te ontwikkelen in een âProgramma Vitalisering 55-Plussersâ en hiertoe een budget voor 2010 beschikbaar te stellen van ⬠10.000,--. De FNP-fractie dient een amendement in dat met algemene stemmen wordt aangenomen. Met het amendement wordt het college gevraagd jaarlijks een evaluatie te houden inzake stichting Aanzet en het programma vitalisering 55 plussers;

* de heer G. de Jong uit Zwaagwesteinde te benoemen als bestuurlid van de stichting Roobol;

* in te stemmen met het aanvragen van de meerjarige aanvullende uitkering (MAU) voor de jaren 2010 t/m 2012; een begrotingswijziging vast te stellen inzake wijziging rechtspositie raadsleden.

Verder heeft de raad gesproken over:


* Plaatsing van reflecterende huisnummerpaaltjes in het buitengebied: het college wordt gevraagd een voorstel naar de raad te sturen waarbij de insteek is dat bewoners zelf in hoge mate verantwoordelijk zijn als het gaat om de vindbaarheid van hun woning voor de hulpverleningsdiensten. Daarbij heeft de raad geen behoefte aan een generieke maatregel: alleen iets doen daar waar er sprake is van onduidelijkheid en/of onoverzichtelijkheid. De kosten dienen fors gereduceerd te worden. Dit zou kunnen door een appèl te doen op de zelfwerkzaamheid van inwoners.Â
* Geurverordening met betrekking tot vaste afstanden (melkveehouderijen): de CDA-fractie dient een amendement in over het schrappen van artikel 3 uit de verordening. Er wordt nog geen besluit genomen. De raad geeft het college de opdracht om uit te zoeken wat de juridische gevolgen zijn van het schrappen van artikel 3.

Ook is de raad geïnformeerd over:


* jaarverslag ruimtelijke ordening 2008-2009;
* onderzoek handhaving van de fysieke leefomgeving;
* Hoofdstuk Inspraak en overleg Partiële herziening bestemmingsplan Drogeham, Tillewei 11a.

Tenslotte is er gestemd over een motie van de VVD-fractie, vreemd aan de orde van de dag, inzake stemmen met een stemmachine. De motie is verworpen met 7 stemmen vóór en de rest (14) tegen.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering is op donderdag 8 april 2010 om 19.30 uur.

De agenda wordt een week van te voren in de Feanster gepubliceerd. De agenda en stukken kunt u ook vinden op onze website en liggen ter inzage in de leeszaal van het gemeentehuis en de openbare bibliotheken van de gemeente.

Voor informatie over de bovengenoemde onderwerpen en besluiten kunt u contact opnemen met de griffie van de raad:

Telefonisch: 0511-548698 / 548254 of per e-mail: raadsgriffie@achtkarspelen.nl