EVD stimuleert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

30/03/2010 14:27

Agentschap NL

NL EVD Internationaal heeft op dinsdag 30 maart 2010 een op de praktijk gerichte handleiding uitgegeven over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over de grens. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan EVD-directeur Marije Hulshof.

NL EVD Internationaal stimuleert MVO bij het internationaal ondernemen. De handleiding is dan ook een praktisch hulpmiddel voor ondernemers die zich in MVO willen verdiepen. Volgens Hulshof heeft het veel voordelen voor ondernemers die stappen zetten over de grens. "Het is een handzaam klein formaat. Elke ondernemer kan het dus in binnenzak of handtas meenemen. MVO is daardoor altijd dicht bij de praktijk."

De handleiding geeft aan dat MVO de ondernemer kansen biedt. Naast tal van praktische tips zijn er ook enkele inspirerende praktijkvoorbeelden opgenomen die de aspecten sociaal, milieu, ketenbeheer en corruptie belichten.

De nieuwe uitgave is te downloaden en te bestellen op www.internationaalondernemen.nl/boekjes

NL EVD Internationaal, onderdeel van Agentschap NL, stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Agentschap NL is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Agentschap NL voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal. Agentschap NL is hèt aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.