Gemeente Breda

Kunsttoepassing bij nieuwe accommodatie boksvereniging Bredase Ring

In het nieuwe pand van de boksvereniging Bredase Ring aan de Oranjeboomstraat is sinds deze week een kunsttoepassing te bewonderen.

Het gaat om een muurvullende print op de begane grondverdieping van een foto van twee boksers, gemaakt door de Bredase fotograaf Christel Ooms.

Cultuurwethouder Willems: âNog maar twee maanden geleden hebben we een nieuwe visie voor kunst in de openbare ruimte van Breda vastgesteld. Daarin staat onder andere dat we vooral veelbelovende jonge kunstenaars meer mogelijkheden willen bieden om hun werk aan inwoners en bezoekers van onze stad te presenteren. Ook dit fotowerk van Christel Ooms is daar weer een goed voorbeeld van.â

Sportwethouder Pieter van Yperen voegt daaraan toe: âIk ben erg blij dat we deze prachtige nieuwe accommodatie van de Bredase Ring hebben kunnen bekronen met een even zo fraai kunstwerk met de bokssport als thema.â

De voorzitter van de boksvereniging, Wim Dieckmann, heeft eerder in nauw overleg met de Gemeente Breda een opdracht voor de kunsttoepassing geformuleerd. De belangrijkste uitgangspunten waren het thema boksen, veiligheid tijdens het uitoefenen van de sport, heden en toekomst en de âstoereâ uitstraling van zowel de boksers als van het gebouw.
Vervolgens is die opdracht verstrekt aan de Bredase fotograaf Christel Ooms. Zij heeft een foto gemaakt van twee amateurboksers tijdens een wedstrijd bij de Bredase Ring. Deze foto diende als basis voor een muurvullende print die is aangebracht op de wand bij de ingang.

Breda, 30 maart 2010