Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Jaarkaarthouders tijdelijk zonder bijbetalen met de Fyra Vandaag krijgen OV/NS-jaarkaarthouders van NS een brief waarin hen wordt aangeboden om van 1 april t/m 31 augustus gratis gebruik te maken van de Fyra. Het aanbod geldt ook voor reizigers met een jaartrajectabonnement op (een deel van) het traject Amsterdam-Schiphol-Rotterdam. ROVER vindt dit een mooi gebaar van NS aan haar vaste klanten.

Aanleiding voor NS om met dit aanbod te komen is dat er de afgelopen tijd onduidelijkheid was of jaarkaarthouders wel of niet een toeslag zouden moeten betalen voor de Fyra. ROVER heeft daarover gesproken met NS, waarna NS voorstelde om jaarkaarthouders het aanbod te doen om tijdelijk gebruik te maken van een gratis toeslagkaartje. Vanaf september moet dan duidelijk zijn dat iedereen die met de Fyra rijdt een toeslag moet betalen.

ROVER waardeert dit gebaar van NS aan haar vaste klanten. Met deze actie wordt het gebruik van de hogesnelheidslijn voor een grotere groep reizigers interessant. Vanaf 17 april gaat de Fyra ook in het weekend rijden.
Pagina geplaatst: 30 maart 2010