Ontdek E-Discovery tijdens symposium HvA

30/03/2010 14:50

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam heeft het eerste lectoraat in Nederland dat zich bezighoudt met E-Discovery. Vanuit dit innovatieve lectoraat wordt op woensdag 14 april 2010 vanaf 09.30 uur een symposium over E-Discovery georganiseerd. Aansluitend geeft lector Hans Henseler om 16.00 uur zijn Openbare Les.

Tijdens het symposium geven professionals uit het onderwijs én het bedrijfsleven lezingen over E-Discovery en kunnen deelnemers terecht met specifieke vragen over E-Discovery op de informatiemarkt. Op de informatiemarkt is ook meer informatie vinden over de nieuwe deeltijdminor E-Discovery die in het najaar 2010 van start gaat bij de Hogeschool van Amsterdam. Als afsluiter van de middag spreekt Hans Henseler om 16.00 uur zijn Openbare Les uit.

E-discovery: digitaal opsporen

We leven in een digitaal tijdperk, waarin informatie- en communicatietechnologieën steeds geavanceerder worden. Ook in de misdaad - denk maar aan de miljardenfraudes van Stanford en Madoff, of aan de vastgoedfraude in Nederland. Het vergaren van bewijsmateriaal voor dit soort vernuftige criminaliteit vereist specifieke, state of the art software en inzicht in het informatiebeheer van organisaties. En dat is precies wat E-Discovery biedt.

E-Discovery maakt het mogelijk om sporen te ontdekken in elektronisch opgeslagen informatie zoals e-mail en financiële administratie. Digitale sporen worden getraceerd, geanalyseerd en op een speciale manier bewaard en gepresenteerd als wettelijk bewijsmateriaal. Door de explosieve groei van de hoeveelheid informatie en de juridisch ingewikkelde internationale privacyvraagstukken zijn er oplossingen nodig die vragen om nieuwe toepassingen van technieken uit de informatica, de bedrijfskunde en de informatietechnologie.

Aanmelden

Het symposium, de informatiemarkt en de Openbare Les vinden plaats in gebouw Leeuwenburg, Weesperzijde 190 in Amsterdam. Aanmelden kan tot 12 april via www.dmci.hva.nl/e-discovery. Daar vindt u ook het volledige programma en informatie over de sprekers. De toegang is gratis.





http://www.dmci.hva.nl/e-discovery