Gemeente Schagen

Eerste stap Keurmerk Veilig Ondernemen gezet

Donderdag 25 maart zijn de eerste convenanten voor het Keurmerk Veilig Ondernemen getekend. Op initiatief van het Stadsmanagement zijn vorig jaar twee werkgroepen aan de slag gegaan om het keurmerk voor Schagen te verkrijgen. De convenanten voor zowel de bedrijventerreinen als het winkelgebied werden ondertekend door burgemeester Westerink, wethouder Bouwes en vertegenwoordigers van politie, brandweer, ondernemers en winkeliers en stadsmanagement.

Â

Â
De komende twee jaar zal uitvoering gegeven worden aan maatregelen zoals die door de werkgroepen zijn vastgelegd in een âplan van aanpakâ. Het doel van deze maatregelen is het veilig ondernemen en veilig winkelen in Schagen te verbeteren. Niet alleen voor het publiek; ook voor de ondernemers zelf. Te denken valt hierbij aan betere collectieve beveiliging, camarabeveiliging en openbare verlichting.

Â

Â

Op de foto de direct betrokkenen bij de KVO-trajecten, alsmede de heer K. Schouten van MKB-Nederland en H. Kaptein van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, die de certificaten uitreikten.