Politie Gelderland-Midden

Overtreding opiumwet, 2 mannen aangehouden

Publicatiedatum: 30-3-2010 15:56:12

ZEVENAAR - Op maandagavond omstreeks 22.40 uur heeft de politie een 36-jarige man uit Apeldoorn en een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De twee mannen stonden bij een woning in Zevenaar vuilniszakken in een auto te laden. Dit trok de aandacht van surveillerende agenten. De mannen, die er per auto vandoor gingen, konden even later worden aangehouden op de zweekhorsterweg. Bij latere huiszoeking zijn 200 hennepplanten aangetroffen. De auto van de verdachte mannen is in beslag genomen evenals de hennepplanten en de zogenaamde assimilatielampen. Beide mannen zijn aangehouden.
(034617)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhouding wegens oplichting via Marktplaats

Publicatiedatum: 30-3-2010 15:52:50

DUIVEN - De politie heeft op 30 maart rond 07.00 uur in zijn woning een 21-jarige man uit Duiven aangehouden op verdenking van oplichting. De man zou via advertenties op de website www.marktplaats.nl tussen september en december 2009 vermoedelijk negen mensen hebben benadeeld voor een totaalbedrag van ongeveer 1400 euro. De man verklaarde het geld nodig te hebben voor het aflossen van schulden.

De man zou advertenties hebben geplaatst waarin hij foto-apparatuur aanbood, vaak onder valse naam en met valse emailadressen. GeĂŻnteresseerde personen maakten het overeengekomen bedrag over, maar de goederen werden niet geleverd. Een 16-jarige jongen uit Eindhoven deed in dit verband aangifte op 15 december jl. Op grond van onderzoek werd de man op 30 maart rond 07.00 uur aangehouden. Hij zal worden gehoord.

Aangevers gezocht
Mede op grond van het verhoor maar ook op basis van andere onderzoeksgegevens, gaat de politie er vanuit dat er meer slachtoffers zijn. Benadeelden worden opgeroepen zich te melden bij de politie om aangifte te doen. Daarvoor kan men contact opnemen met de politie Gelderland-Midden via 0900-8844.

Veilig handelen via internet
De politie adviseert mensen met klem om alleen te betalen bij de transactie zelf of nadat de goederen zijn ontvangen: boter bij de vis. In ieder geval is het niet verstandig om vooraf geld over te maken aan een persoon die men niet kent.
Op de bekende websites (zoals Marktplaats en Ebay) staan bovendien adviezen over veilig handelen. Zowel Marktplaats als Ebay maken gebruik van de zogenaamde Ebay-toolbar. Deze kent onder meer de functie `Accountbescherming' waardoor men niet verrast wordt. De toolbar geeft namelijk aan of men zich op een nepsite (spoorsite) bevindt. Die sites hebben als doel het wachtwoord en andere gegevens te ontfutselen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---