ChristenUnie


ChristenUnielijst: gerijpte ervaring en sprankelend talent

ChristenUnielijst: gerijpte ervaring en sprankelend talent

dinsdag 30 maart 2010 15:10 De vice-premier, zes door de wol geverfde Kamerleden en een keur van getalenteerde nieuwkomers. De kandidatenlijst die het landelijk bestuur van de ChristenUnie aan de partij voorstelt, belooft een krachtige, kundige en ervaren Kamerfractie na de verkiezingen van 9 juni. Voorzitter Peter Blokhuis: ,,Deze lijst garandeert een hecht en gebalanceerd team dat op een aansprekende wijze een christelijk-sociaal antwoord zal formuleren op de grote issues van de komende regeerperiode.'' Gisteravond stelde het bestuur de conceptlijst vast, 24 april heeft het Uniecongres het laatste woord.

Trekker van de kandidatenlijst is vicepremier André Rouvoet. Fractievoorzitter Arie Slob staat op de tweede plek, Esmé Wiegman op 3. Ook alle overige leden van de huidige Kamerfractie staan in de top tien: Joël Voordewind (4), Ed Anker (7), Cynthia Ortega (8) en Ernst Cramer (9). De hoogste nieuwkomers op de lijst zijn Carola Schouten (5) en Martine Vonk (6). Zij zijn door de selectiecommissie aanbevolen voor deze plaatsen onder meer vanwege de bijzondere deskundigheid die ze inbrengen over financiële en sociaaleconomisch zaken (Schouten) en op het gebied van duurzaamheid, milieu en landbouw (Vonk).

De top twaalf die de voorhoede van de ChristenUnie-campagne vormt, bestaat verder uit IJmert Muilwijk (10, voorzitter van ChristenUnie jongerenorganisatie PerspectieF), Reinier Koppelaar (11, politiek assistent van André Rouvoet) en Gert-Jan Segers (12, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie).

Kijk hier voor meer informatie over de top 12 en de complete concept-kandidatenlijst >>

Zie het origineel