Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 30-03-2010

Politie pakt woninginbrekers dankzij alerte en doortastende getuige

ROOSENDAAL: Dankzij een oplettende en alerte getuige kon de
Roosendaalse politie het afgelopen weekend twee woninginbrekers op heterdaad inrekenen.

Op zaterdagochtend 27 maart 2010 zag een buurtbewoner twee mannen een woning inklimmen aan de Zundertseweg. Het duo klom via een raam aan de achterkant het bewuste huis binnen. Terwijl zijn vrouw de politie belde, ging de buurtbewoner op onderzoek uit. Hij wist de inbrekers de woning uit te jagen. Hij zag vervolgens dat ze spullen in een sloot dumpte. Later bleken dit handschoenen en sokken te zijn. De getuige wist de inbrekers aan de praat te houden in afwachting van de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende het duo dat ze hadden
ingebroken. Desalniettemin werden ze toch ingerekend. Het ging om een 35-jarige mannen. De ene is afkomstig uit Den Bosch en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze zijn in het
politiebureau verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er uit het huis niets gestolen is. Kennelijk is het tweetal gestoord tijdens hun werkzaamheden. Na het opmaken van een proces-verbaal moesten ze maandag 29 maart aan het einde van de dag weer in vrijheid worden gesteld.

De politie is oplettende getuige zeer erkentelijk. Hij is inmiddels persoonlijk bedankt door Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal en hij kan binnenkort op een bos bloemen van de politie rekenen.

Roosendaler gearresteerd voor oplichting

ROOSENDAAL - De politie heeft maandag 29 maart een 35-jarige
Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via een digitale verkoopsite. De politie stelde een onderzoek in na ontvangen processen verbaal van aangifte uit Drenthe en Zeeland. Daaruit bleek dat de Roosendaler zich vermoedelijk schuldig maakte aan oplichting. Hij verkocht onder een valse naam en adresgegevens illegale DVD's. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie pakt autodief op

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdagmorgen 30 maart in een woning in Bergen op Zoom een 32-jarige inwoner uit Bergen op Zoom
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 17 januari jl. betrokken te zijn bij een autodiefstal. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Op 17 januari jl. rond 18.00 uur ontdekte een 46-jarige man uit Bergen op Zoom dat zijn auto, een Opel Vectra, die hij geparkeerd had op een parkeerterrein aan het Talmaplein ontvreemd was. De man had zijn auto geparkeerd en was een eetgelegenheid ingelopen. Getuigen meldden gezien te hebben dat twee klanten zijn autosleutels die hij op de balie gelegd had, hadden meegenomen. Na het doen van aangifte stelde de politie een onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van de 32-jarige man. Met toestemming van de officier van justitie is hij vanmorgen opgepakt. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Auteurs: Jeroen Steenmeijer / Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-03-2010 16:06 | © Regio Midden en West Brabant |