Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert nieuwe verdachte in drugsonderzoek

Budel-Schoot, 30-03-2010 o De politie pakte donderdag 25 maart om 18.10 uur op de Grootschoterweg een 21-jarige man uit Budel-Schoot op. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs. Uit het onderzoek komt de verdenking naar boven dat hij drugs leverde aan een 24-jarige verdachte uit Budel, die op donderdag 18 maart reeds werd aangehouden tijdens een anti-drugs-actie in en bij een woning in Budel.

Op 18 maart werden aan het eind van de middag en begin van de avond op straat drie vrouwen aangehouden die in de Budelse woning drugs hadden gekocht. Ze zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Rond 22.00 uur zijn agenten toen de woning binnengegaan. Ze hebben daar drie bewoners aangehouden: twee mannen (24 en 61 jaar) en een 52-jarige vrouw. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de verkoop van drugs vanuit de woning en op straat, zowel in Nederland als in België. De 24-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog steeds vast. De twee andere bewoners werden die donderdag 18 maart na verhoor heengezonden met een proces-verbaal (zie 2e persbericht van 18 maart 2010).

In een vervolgonderzoek op de anti-drugs-actie van 18 maart werd de 21-jarige man aangehouden op 25 maart. Later die dag stelde de politie nog een onderzoek in de woning van de 21-jarige verdachte in Budel-Schoot in. Hier werden ongeveer 1,5 kilo wit poeder, vermoedelijk ketamine, en een grote hoeveelheid verpakkingsmaterialen aangetroffen en in beslag genomen.
De 21-jarige verdachte uit Budel-Schoot is in verzekering gesteld en wordt woensdag