Provincie Flevoland zoom

InnoFlevo trok honderden bezoekers

Publicatiedatum: 30 maart 2010

Ondernemers en investeerders uit het hele land trokken massaal naar de Creative Campus in Almere op 24 maart 2010 voor het InnoFlevo evenement. De provincie Flevoland heeft 25.000 euro beschikbaar gesteld aan de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) voor de organisatie dit InnoFlevo waar ondernemers met vernieuwende ideen en investeerders aan elkaar werden gekoppeld. Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner sloot InnoFlevo af en reikte de prijs uit aan Laura Kaper met haar Dokter Plus idee. Kaper had volgens het publiek het beste idee en de beste pitch.

Er waren 77 participanten en standhouders bij dit evenement betrokken. Deels om cursussen en trainingen te geven maar ook om de bezoekers te leren investeren. Voorbeelden van trainingen die de deelnemers konden volgens waren: Investeren als business Angel en Pitch training. Zes ondernemers presenteerden hun ideen voor drie potentile investeerders, waaronder het Dokter Plus idee van Laura Kaper. Het centrale uitgangspunt van Dokter Plus is dat patinten zelf de regie in eigen hand kunnen nemen, waar het gaat over de keuze van huisarts en apotheek, alsmede het moment en plaats waar het huisartsenbezoek kan plaatsvinden. Huisartsenposten worden in de visie van Kaper gesitueerd langs snelwegen en patinten kunnen met of zonder afspraak terecht met hun verzekeringspas.

Versterken concurrentievermogen

Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner: `De provincie wil het concurrentievermogen van het Flevolands bedrijfsleven onder andere versterken door het stimuleren van innovatie.
Een evenement als InnoFlevo brengt mensen met innovatieve ideen en investeerders bij elkaar. Dit is goed voor de Flevolandse economie. De vraagkant en praktische uitvoerbaarheid moeten we daarbij niet uit het oog verliezen."

Mede mogelijk met steun van Europa

InnoFlevo is de Flevolandse variant op het Holland Innovation evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Business Angels Netwerk en de Nebib Business Club. Naast de bijdrage van de Provincie Flevoland is InnoFlevo mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.