Gemeente Enkhuizen

Subsidiepot Duurzame Energiepakket gemeente Enkhuizen 2009 leeg

Het subsidiebudget om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen aan te brengen, is op. Het heeft dan ook geen zin meer om nieuwe aanvragen in te dienen. De subsidieregeling kan net als de regeling van 2008 een succes worden genoemd. Helaas zijn er hiermee dus ook diverse subsidieaanvragers buiten de boot gevallen.

De gemeente Enkhuizen heeft onlangs alvast nieuw subsidiebudget bij de provincie Noord-Holland aangevraagd. Als deze aanvraag wordt gehonoreerd is de verwachting dat rond de zomer van dit jaar weer opnieuw subsidie voor toepassing van duurzame energiemaatregelen kan worden aangevraagd door huiseigenaren in de bestaande bouw. Dit zal dan worden aangegeven via de gemeentelijke bekendmakingen. Ook bij deze nieuwe regeling geldt dat de aanvraag om subsidie ingediend moet worden voordat de werkzaamheden uitgevoerd worden.

Andere subsidiemogelijkheden
Via de subsidieregeling Duurzame Warmte kan subsidie aangevraagd worden voor zonneboilers, warmtepompen en installaties voor micro-warmtekrachtkoppeling. Deze subsidie wordt verstrekt door het Ministerie van Economische Zaken. Meer informatie over deze regeling kunt u lezen op de website: www.senternovem.nl/duurzamewarmte.

Via de subsidieregeling van het Ministerie VROM kan subsidie worden aangevraagd voor isolatieglas. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.meermetminder.nl.