Gemeente Teylingen

herinrichting Koudenhoorn

Schetsen voor herinrichting Koudenhoorn

30 maart 2010

Zaterdag 27 maart vond in Het Trefpunt een bijeenkomst plaats met genodigden die direct betrokkenen zijn bij het eiland Koudenhoorn in Warmond. Het doel van deze bijeenkomst was te komen tot verschillende schetsontwerpen voor de herinrichting van recratie-eiland Koudenhoorn. Deze schetsontwerpen en de input die inwoners konden geven via www.herinrichtingkoudenhoorn.nl vormen de basis voor de drie inrichtingsvoorstellen voor Koudenhoorn.

Inspirerende bijeenkomst

De bijeenkomst was met een gevarieerd gezelschap waaronder Tjarda, de Betrokken Teylingers, de beheerder van de kiosk, moestuinvereniging Koudenhoorn, stichting Warmondse Schippertjesdagen en Platform Hondenvrienden Teylingen. Na een korte inleiding en een wandeling over Koudenhoorn startten de aanwezigen in drie groepen met het maken van een schetsontwerp. Dit deden ze aan de hand van bouwstenen als het paviljoen, strand, wandel- en fietspaden, straatmeubilair, natuurgebieden, evenementen en speelvoorzieningen. Hierna presenteerde elke groep hun schets. De resultaten waren inspirerend en soms verrassend. De deelnemers gaven als aandachtspunt mee rekening te houden met de natuurlijke waarde en het karakter van het eiland.

2010-03-30 Schetsen voor herinrichting Koudenhoorn 057

Schetsen voor herinrichting Koudenhoorn

Meedenken

Voorafgaand aan deze bijeenkomst konden alle inwoners meedenken over de inrichting van Koudenhoorn door een reactie te geven op www.herinrichtingkoudenhoorn.nl of door een plattegrond van het eiland in te tekenen.

Op basis van deze reacties en de schetsontwerpen van afgelopen zaterdag, maakt een extern bureau nu drie inrichtingsvarianten voor Koudenhoorn. Dit zijn `Natuurlijk in evenwicht' (natuur staat centraal), `Hart voor recreatie' (concentratie recreatievoorzieningen in het centrale deel van het eiland) en `Ruimte voor recreatie' (uitgebreide recreatievoorzieningen).

Inloopbijeenkomst

Inwoners en belangstellenden kunnen de drie inrichtingsvarianten op woensdag 2 juni bekijken tijdens een inloopbijeenkomst in Het Trefpunt in Warmond. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij nog opmerkingen geven over de drie scenario's. Het tijdstip en meer informatie wordt over enkele weken aangekondigd op www.herinrichtingkoudenhoorn.nl, in de gemeenteberichten en op deze website.

Vervolg

Op dit moment worden de drie scenario's uitgewerkt. Na de inloopbijeenkomst worden de drie inrichtingsvarianten voorgelegd aan het college, waarna het project naar de commissie en de gemeenteraad gaat. Na de zomervakantie beslist de gemeenteraad over de definitieve variant.

Giro d'Ialia