ProRail

Persbericht

30-03-2010

Bijplaatsen fietsklemmen treinstation Oldenzaal afgerond

Inwoners van Oldenzaal kunnen vanaf woensdag 31 maart gebruik maken van 144 extra fietsklemmen bij het treinstation in Oldenzaal. Er waren in totaal 528 bestaande fietsplaatsen, maar sinds deze week zijn er in totaal 672 fietsplaatsen. De gehele fietsenstalling is voorzien van een overkapping. Regio Twente, gemeente Oldenzaal en ProRail financieren deze fietsenstalling.

In de fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden tevens meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De vernieuwing van de onbewaakte fietsenstalling in Oldenzaal is onderdeel van het landelijke ProRailplan âRuimte voor de fietsâ. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Inmiddels zijn in dit kader 150.000 onbewaakte plaatsen, 30.000 bewaakte plaatsen en 13.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Ruim 300 stallingen in Nederland zijn omgebouwd. âRuimte voor de fietsâ loopt tot 2011. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstallingen het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Bijna 40 % van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.