Gemeente Best

Beste Betsy Dag groot succes!

30-03-2010

Vrijdag 26 maart 2010 was het dan eindelijk zover: het was Beste Betsy Dag: een feestelijke dag om de officiële lancering van Beste Betsy in Best te vieren. Kinderen deden mee aan een vlaggen- en sms-actie en workshops streetdance. De dag werd afgesloten met een swingend programma op het Raadhuisplein.

De hele week al kregen ouders bij de kinderdagopvang, peuterspeelzalen en consultatiebureaus een potje narcisjes uitgereikt. Dit gebeurde onder de noemer "Opbloeien dat doen we in Best samen". Donderdag en vrijdag gingen de kinderen op de basisscholen aan de slag met de vlaggenwedstrijd. De leerlingen vulden vol enthousiasme de zin "Ik wil later..." aan met hun eigen wens voor de toekomst. Elke klas zocht zijn drie leukste vlaggen uit en stuurde deze in. Hiermee maakte elke klas kans op
EUR 250,00 om iets leuks mee te gaan doen.

Consultatiebureau
Foto: Michiel Wasmus

Streetdance
Op het Heerbeeck College deed de onderbouw in de ochtend mee aan workshops streetdance. Hoewel streetdance voor velen nieuw was, hadden ze na een uurtje de kunst al aardig te pakken! Voor alle middelbare scholieren, ook voor de bovenbouw en de leerlingen die buiten Best naar school gaan, was er rond het middaguur een sms-actie. De mobieltjes werden tevoorschijn gehaald en de scholieren sms-ten hun aanvulling op "Ik wil later..." naar Beste Betsy. Ze maakten daarmee kans op een I-pod.

SMS-actie
Foto: Michiel Wasmus

Streetdance Workshop Heerbeeck College
Foto: Michiel Wasmus

Samen in beweging
Om 16.30 uur verzamelden zo'n 1000 mensen, jong en oud, zich op het Raadhuisplein, waar ondertussen de zon zelfs was gaan schijnen. Streetdance groep Glam-R beet het spits af met een show waar de energie van af spatte. Daarna was het de beurt aan Ralf Mackenbach, waarvoor de meesten waren gekomen. Hij kreeg het publiek helemaal mee en enthousiast deden Glam-R, ouders en kinderen de bewegingen na bij zijn nieuwe nummer 'Doe de smoove'.

Optreden Ralf Mackenbach
Foto: Michiel Wasmus

Bijzondere inzendingen
Ralf maakte samen met de burgemeester de winnaars van de vlaggenwedstrijd en de sms-actie bekend. Guusje van de Nieuwenhof, vijf jaar, uit klas 1D van de Antoniusschool kwam samen met haar moeder het podium op om de cheque van EUR 250,00 euro in ontvangst te nemen. Ze mag hiermee iets leuks met haar hele klas gaan doen. Op haar vlag stond "Ik wil later mezelf zijn": volgens de jury de meest originele en mooiste inzending van allemaal. Daarna vertelde Ralf aan Carmen Vingerhoets dat zij de I-pod had gewonnen met de sms-actie. Ze nam deze blij in ontvangst. Carmen, twaalf jaar, zit in de brugklas van het Kempenhorst College en had een heel bijzondere inzending: "Ik wil later dat iedereen kan zeggen: wat heb ik vroeger een geweldige tijd gehad!"

Vlaggenwedstrijd
Foto: Michiel Wasmus

Burgemeester Kortmann sprak nog zijn waardering uit voor alle deelnemers aan de bijzondere dag. Deze dag straalde uit, zo zei hij, "dat we het in Best écht samen doen." Samen met wethouder Leo Bisschops sprak hij nog met Ralf over opvoeden in Best. "Doe wat je leuk vindt en doe je best op school!" raadde Ralf iedereen aan.
---