Gemeente Stein


Informatieavond Kerensheide druk bezocht

Zoân 80 bewoners bezochten maandag 29 maart jl. de door de gemeente georganiseerde bijeenkomst over het gekozen infiltratiesysteem Aquaflow in het gebied Kerensheide. Met het systeem Aquaflow wordt regenwater gebufferd in het funderingspakket van de Informatieavond Kerensheide weg. In het project Kerensheide is voor elk adres een hemelwateraansluiting gepland. Deze is direct op het aquaflow pakket aangesloten (m.u.v. Heerstraat-Noord). Op de erfgrens brengt de aannemer een ontstoppingsstuk aan zodat bewoners hier dan zelf op aan kunnen sluiten. Bewoners die niet afkoppelen van het riool kunnen daarmee aansluiten op de voorziening van de gemeente voor afvoer van regenwater.

Subsidie
De aanwezigen kregen ook informatie over de (aankomende) subsidiemogelijkheden van gemeente en de bestaande regeling van het waterschap. De gemeenteraad van Stein neemt donderdag 1 april aanstaande een besluit over de subsidieregeling afkoppelen regenwater.

Het afkoppelen van regenwater is gewenst om zo het schone regenwater te scheiden van het vuile rioolwater. Daarmee wordt het riool van de gemeente en de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap ontlast. Bovendien kan het schone regenwater gebruikt worden in de tuin of weer infiltreren in de grond waar het eigenlijk thuis hoort. Met de subsidiemogelijkheden wil de gemeente stimuleren dat bewoners ook daadwerkelijk het regenwater van hun dak gaan afkoppelen.

Vertraging
De herinrichting van het gebied Kerensheide heeft door de strenge winter twee maanden vertraging opgelopen. âWe doen er alles aan in overleg met de aannemer om te proberen de achterstand in te lopenâ, aldus Peter Jacobi , medewerker civiele techniek van de gemeente Stein.

In het project 'Gebiedsgewijze aanpak Kerensheide' staat de herinrichting van de Sanderboutlaan, Smeetsstraat, Schineksstraat, Eburonenstraat, Ambiorixstraat, Romeinenstraat, Catuvolcusstraat en een deel van de Heerstraat-Noord centraal. De gemeente verwacht het totale herinrichtingsproject in 2011 af te ronden.