Gemeente Venray


30 maart 2010

`Suitalia' Venrayse starter van het kwartaal

Het Venrayse bedrijf Suitalia is gekozen tot de starter van het 4e kwartaal 2009. Suitalia dat zich richt op de verkoop aan huis van Italiaanse maatpakken, shirts en colberts is daarmee het vierde bedrijf dat de prijs dit jaar in de wacht sleept. Suitalia is door de jury gekozen om lef en passie voor het vak.

De starter van het kwartaal is een initiatief van de Rabobank Venray en de gemeente Venray met het doel om het zelfstandig ondernemerschap te stimuleren. Elk kwartaal kiest een jury uit een aantal starters de meest aansprekende. Na afloop van het jaar wordt uit de vier kwartaalwinnaars de algehele winnaar gekozen.

Suitalia is eind 2009 opgericht door Venraynaar Arthur Ramakers. Toen zijn voormalige werkgever in 2009 moest reorganiseren besloot hij zijn passie voor mode te combineren met het zelfstandig ondernemerschap. Sinds die tijd verkoopt hij Italiaanse maatpakken, shirts en colberts. Het bijzondere is dat hij dit niet in een winkel doet maar bij de mensen thuis of op het werk. Klanten kunnen via telefoon of E-mail een afspraak maken waarna hij langs komt om de mensen op te meten. Daarbij is er keuze uit maar liefst 200 verschillende stoffen. De echte productie vindt plaats in een officieel gecertificeerd atelier in Portugal waarna de bestelling ook weer aan huis wordt afgeleverd.

Wethouder Loonen die deel uitmaakt van de jury, is blij met de winnaar van dit kwartaal. "Arthur Ramakers is een ondernemer met passie voor zijn vak. Hij heeft vorig jaar een specifieke kans gezien en is daarop ingesprongen. Bovendien is hij voortdurend op zoek naar nieuwe doelgroepen. Zeker in de huidige economisch tijd vergt dat lef en doorzettingsvermogen. Daarmee is hij precies de ondernemer die we voor ogen hadden toen we met dit initiatief begonnen".