Wecycle start inschrijving Toertocht Zoetermeer met Michael Boogerd

30/03/2010 18:38

Stichting NVMP

Wecycle, het initiatief voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen, start de inschrijving voor de wielertoertocht die 29 mei aanstaande plaatsheeft in Zoetermeer. De toertocht gaat over 40, 80 of 120 kilometer, inclusief een tijdrit. Iedere fietsliefhebber kan meedoen. Wielrenvedette Michael Boogerd koerst mee en de eerste 200 inschrijvers krijgen gratis een Wecycle-wielrenshirt. Naast de toertocht biedt de Wecycle Roadshow diverse activiteiten om spelenderwijs kennis te maken met de wereld van recycling. Zowel bij de tijdrit als de roadshow zijn mooie prijzen te verdienen. Wecycle wil hiermee de aandacht vestigen op de noodzaak van het inzamelen van elektrische apparaten en spaarlampen. Meer informatie en inschrijven: www.wecycle.nl.

Zoetermeer is gastheer voor de Wecycle Roadshow en Toertocht, die voert door het Groene Hart. Michael Boogerd, ambassadeur van de start van de Tour de France dit jaar in Nederland, voert de tocht aan. Een vertegenwoordiger van de gemeente Zoetermeer geeft om 11.00 uur het startschot voor de Wecycle Roadshow en Toertocht bij winkelcentrum Rokkeveen.

Zoetermeer ondertekende onlangs een inzamelcontract, waarin staat dat de gemeente alle elektrische apparaten en spaarlampen aanlevert aan de NVMP, die zorgdraagt voor een verantwoorde recycling. Gezamenlijk wordt ernaar gestreefd meer grondstoffen opnieuw te gebruiken door meer e-waste in te zamelen en te recyclen.

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak of in een land waar minder eisen worden gesteld aan de veiligheid voor mens en milieu bij inzameling en recycling. Kostbare grondstoffen gaan hierbij verloren, terwijl hergebruik mogelijk is tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. De Wecycle Toertocht en Roadshow vragen op een sportieve en ludieke manier aandacht hiervoor.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl





http://www.wecycle.nl