Star Wars: In Concert

14/12/2009 11:15

GREENHOUSE TALENT bvba

Star Wars is een fenomeen: wat in het hoofd van schrijver en regisseur George Lucas begon als een verhaal over een fictief melkwegstelsel groeide uit tot een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Tussen 1977 en 2005 verschenen 6 indrukwekkende episodes van deze epische sciencefiction-saga die over de hele wereld miljoenen filmfans in de ban hielden. Meer dan 30 jaar na de eerste film blijft Star Wars razend populair.

Minstens even indrukwekkend als de films is de bijbehorende filmmuziek, geschreven door grootmeester John Williams. Een blik op zijn ontzagwekkende oeuvre doet monden openvallen van bewondering: hij voorzag absolute filmklassiekers als Jaws, Superman, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park, Schindler's List, Saving Private Ryan en de Harry Potter-reeks van een steeds weer ingenieuze klankband. De symfonische arrangementen die hij voor Star Wars componeerde behoren tot de sterkste en meest geprezen soundtracks ooit geschreven en vielen meermaals in de prijzen. Zelden versterkte muziek op zo'n overtuigende manier de emoties van de filmkijker.

Tijdens Star Wars: In concert wordt deze geniale soundtrack op de voorgrond geplaatst. Een symfonisch orkest en een koor brengen samen de meest beklijvende muziekfragmenten uit alle zes episodes. De muzikale leiding is in handen van Dirk Brossé, topdirigent van eigen bodem, en zonder twijfel de geknipte man om Star Wars: In concert ook muzikaal naar een verbluffend niveau te tillen. Brossé verdiende zijn strepen bij de belangrijkste Belgische orkesten vooraleer hij internationaal hoge ogen zou gooien als concertmeester van o.a. The London Symphony Orchestra, het Rotterdams Filharmonisch orkest en The Camerata Sint-Petersburg. Naast dirigent is Brossé ook een veelzijdig en vruchtbaar componist: tussen de meer dan 200 composities vinden we symfonische concerti, musicals, een samenwerking met Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez en filmmuziek voor ondermeer Koko Flanel en Daens.

Niemand minder dan Anthony Daniels (C-3PO) zal de presentatie van Star Wars: in Concert verzorgen. Anthony Daniels is de enige acteur die in alle 6 Star Wars films meegespeeld heeft. Hij vertolkte de rol van C-3PO en in 'Episode I' hielp hij mee om de C-3PO pop te besturen. Hij zal o.a. de avonturen van Luke Skywalker, Yoda, Prinses Leia, R2-D2, en Chewbacca tijdens deze spectaculaire show aan een praten.

Om de multimedia-ervaring compleet te maken worden de bijpassende filmbeelden tijdens het concert op reusachtige high definition LED-schermen geprojecteerd. Als leuke extra kan u een kijkje nemen achter de schermen van Star Wars: onuitgegeven kostuums en attributen van op de Star Wars-filmset en de originele muziekpartituren van John Williams zullen voor de eerste keer tentoongesteld worden. Een lust voor het oor én het oog!

<Wanneer? Waar?>

30/03/2010 Sportpaleis, Antwerpen



18u30: Star Wars Exhibitie

20u00: Concert

Tickets

35¤, 45¤, 55¤, 75¤ (golden seats)

Prijzen excl. servicekosten

Ticketverkoop start op woensdag 16/12/2009, 9u00

bestellen via www.teleticketservice.com

<Media Info >

Greenhouse Talent

Media info: Sam Perl 09-220 99 45 - GSM 0473-99 27 67

sam@greenhousetalent.be

Bio & fotomateriaal kan u downloaden op:

www.greenhousetalent.be/media

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel