Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

30 maart bijeenkomst over bedrijfsopvolging in Dordrecht

De Federatie Particulier Grondbezit heeft voor het midden en zuiden van Nederland een bijeenkomst over bedrijfsopvolging georganiseerd, waaraan zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur vindt deze bijeenkomst plaats in Postillion Hotel Dordrecht. Lees hier de uitnodiging en hoe je je hiervoor kunt opgeven.

Een van de belangrijkste speerpunten van de Federatie Particulier Grondbezit is de duurzame economische instandhouding en ontwikkeling van grondgebonden agrarische familie-bedrijven. Vorig jaar heeft de FPG de brochure Bedrijfsovername, nu en in de toekomst uitgebracht die in bestuurlijke kring van LTO en NAJK positief is ontvangen. De Federatie wil het thema bedrijfsovername nader verkennen en verder verdiepen. Dat geldt zowel voor de problemen waarmee de huidige en nieuwe generatie bij opvolging te maken hebben en krijgen als voor de oplossingsrichtingen daarvoor.

Tegen deze achtergrond houdt de Federatie voor het midden en zuiden van Nederland een bijeenkomst over bedrijfsopvolging waaraan leden en niet-leden kunnen deelnemen.
Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur vindt die bijeenkomst in Postillion Hotel Dordrecht plaats.
U bent van harte welkom.

Mr. Karel de Jong, lid van de commissie Landbouw van de FPG, leidt de bijeenkomst.
De heer drs. Mark van der Put, adjunct-directeur Alfa Accountants & Adviseurs spreekt over verschillende opvolgingsvormen zoals maatschap, besloten vennootschap en de daarmee verbandhoudende fiscaliteit en de heer ing. J. van Beekhuizen, sectormanager Landbouw van Rabobank Nederland houdt een inleiding over financieringsmogelijkheden. De vice-voorzitter van de NAJK de heer Dirk Anco Albada gaat in op de speer- en actiepunten van de NAJK met betrekking tot bedrijfsopvolging.
Drie boeiende onderwerpen die erg belangrijk zijn bij bedrijfsopvolging. Ook zal de emotionele kant die een grote rol speelt bij bedrijfsovername aan de orde komen.

In verband met de zaalgrootte is aanmelden vooraf noodzakelijk (tel. 0318-578 569 of per
e-mail). Vol is vol!

* Datum: 09 maart 2010

Download: uitnodiging bijeenkomst opvolging 30-03-10.pdf (19 Kb)