Gemeente Stadskanaal

De provincie Groningen en de gemeente Stadskanaal gaan nog twee kruispunten op de N366 bij Musselkanaal aanpakken om de Veenkoloniën beter bereikbaar te maken. Het gaat om de kruispunten N366/Exloërweg en N366/Kruisstraat. Beide kruispunten worden ongelijkvloers gemaakt. Op 30 maart is er informatiebijeenkomst.

N366 veilig

De huidige route Veendam - Stadskanaal - Emmen is onvoldoende geschikt als ontsluiting voor de Veenkoloniën. Daarom willen de provincie Groningen, de Agenda voor de Veenkoloniën en de betrokken gemeenten de N366 opwaarderen tot een autoweg met volledig ongelijkvloerse kruisingen. Zo moet de N366 een veilige route worden zonder verkeersafwikkelingproblemen.

Inmiddels zijn al twee onveilige kruisingen bij Alteveer en Stadskanaal ongelijkvloers gemaakt. Ook is de weg voorzien van belijning die hoort bij een moderne autoweg. Dit jaar wordt ook de gelijkvloerse kruising met de Van Boekerenweg aangepakt en wordt de gelijkvloerse aansluiting op de Onstwedderweg verwijderd. Verder wordt tussen Stadskanaal en Ter Apel de hoofdrijbaan verbreed van 7,50 naar 8,60 meter.

Kruising Exloërweg en Kruisstraat

De komende twee jaar worden de kruisingen met de Exloërweg en de Kruisstraat aangepakt. Op beide kruisingen gebeuren relatief veel ongelukken. Daarom moet er iets gebeuren. Beide kruispunten worden ongelijkvloers gemaakt met als doelstelling: 75% minder ongelukken.

Uitnodiging informatiebijeenkomst

Voor de aanpak van de twee kruisingen zijn plannen gemaakt, die de provincie en de gemeente graag aan u presenteren. Daarom wordt u van harte uitgenodigd om deze informatiebijeenkomst op 30 maart om 20.00 uur bij te wonen. De bijeenkomst is in het gemeentehuis van Stadskanaal en de zaal is open om 19.30 uur.

* 24 maart 2010