Stimuleringsfonds voor de Pers

Description:

Innovatiementaliteit Nederlandse nieuwsmedia

In het kader van Designing the Daily Digital (3D) project wordt op dinsdag 30 maart (13:30 - 17:00, Utrecht) door de 3D Academy een workshop georganiseerd met het thema:

Innovatiementaliteit van de Nederlandse nieuwsmedia.

TNO presenteert dan onderzoek dat zij de afgelopen maanden heeft uitgevoerd onder de Nederlandse media naar deze mentaliteit. Daarnaast spreekt Lucy Küng o.a. auteur van het boek Strategic Management in the Media. Zij zal in haar presentatie concrete tips geven voor strategisch mediamanagement op het gebied van innovatie. U kunt zich hier inschrijven. Deze workshop is in eerste instantie gericht op managers van de nieuwsmedia, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het 3D-project is een innovatieplatform voor de Nederlandse media. Het project kent een drietal kernactiviteiten: strategische visieontwikkeling, het uitvoeren van gebruikerstests naar nieuwe formats en het definiëren van businessmodellen voor e-publishing. Reeds diverse media (landelijke, regionale dagbladen, opiniebladen, omroepen) hebben zich aangesloten bij dit project. Geïnteresseerden in het 3D project en de workshops vinden op www.dailydigitaldesign.com meer informatie. Het 3D project wordt mede gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Pers.