Ingezonden persbericht


TeleSpectrum presenteert nieuwe zorgcommunicatiedienst op Zorg & ICT

Private gsm: één geïntegreerde mobiele oplossing voor gsm, DECT en pieper

Capelle aan den IJssel, 25 maart 2010 - TeleSpectrum, leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt, presenteert op de beurs Zorg & ICT 2010 zijn nieuwe zorgcommunicatiedienst Private gsm. Met deze dienst kunnen zorgmedewerkers hun mobiele telefoon gebruiken voor alle interne en externe communicatie. Daardoor hebben ze naast hun mobiele toestel geen aparte DECT-telefoon en pieper meer nodig.

Zorginstellingen kunnen met Private gsm al hun communicatie laten verlopen via één telefoon zonder concessies aan de functionaliteit. Zo schakelt de dienst alle inkomende oproepen van een vaste lijn en pieper automatisch door naar de mobiele telefoon. Zorgmedewerkers zijn daardoor beter bereikbaar. Daarnaast besparen zorginstellingen met Private gsm op de aanschaf- en beheerkosten van apparatuur voor communicatieomgevingen.

Een door TeleSpectrum ontworpen, geïmplementeerd en beheerd standalone gsm-netwerk vormt de basis voor Private gsm. Hierbij stuurt een intern gsm-basisstation het gsm-signaal door van en naar de mobiele toestellen. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een externe mobiele-telefonieprovider. TeleSpectrum koppelt het station aan de bestaande telefooncentrale. Hierdoor kunnen medewerkers binnen hun werkomgeving mobiel bellen zonder de hoge mobiele-belkosten. Daarnaast waarborgen instellingen met Private gsm de continuïteit van hun bedrijfsvoering. Wanneer het publieke gsm-netwerk uitvalt, blijft het interne mobiele netwerk functioneren.

Private gsm ondersteunt veel verschillende modellen van mobiele telefoons. Zorgorganisaties kunnen dus meestal hun huidige mobiele toestellen in het systeem integreren. TeleSpectrum biedt de dienst aan met Sonim-toestellen. Deze waterdichte en stootvaste telefoons zijn bij uitstek geschikt voor het intensieve gebruik in de zorg. Zorgorganisaties kunnen ook kiezen om andere toestellen te integreren in Private gsm. Daarnaast is het mogelijk om domoticaoplossingen en alarmsystemen te integreren in de Private gsm-omgeving. Bovendien heeft Private gsm een open structuur, waardoor het systeem te koppelen is aan communicatieoplossingen van Avaya en van alle andere leveranciers. Op basis van hun specifieke wensen en eisen kan TeleSpectrum voor elke zorgorganisatie een communicatieomgeving op maat realiseren.

"Veertig tot zestig procent van de telefoongesprekken binnen bedrijfsgebouwen wordt mobiel gevoerd. Het is eigenlijk zonde om hiervoor mobiele-belkosten te betalen. Medewerkers kunnen hiervoor namelijk net zo goed de vaste lijn of het interne netwerk gebruiken. Private gsm biedt die mogelijkheid", zegt Tom van Dulmen, Manager Networks bij TeleSpectrum. "Met Private gsm profiteren zorgorganisaties van lage belkosten binnen hun pand, vereenvoudigen zij hun communicatieomgeving en vergroten zij de bereikbaarheid van zorgmedewerkers."

Zorg & ICT vindt plaats van 30 maart tot 1 april 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht. TeleSpectrum presenteert op Zorg & ICT op stand 01.E098 in hal 1 de communicatieoplossingen van Avaya en Private gsm. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor een persoonlijk gesprek over een communicatieoplossing op maat. Voor meer informatie: www.telespectrum.nl.

Over TeleSpectrum B.V.

Als product- en leverancieronafhankelijke ICT-dienstverlener biedt TeleSpectrum innovatieve integrale bedrijfscommunicatieoplossingen met complete service, onderhoud en aftersales aan klanten in de Benelux. Bij TeleSpectrum in Capelle aan den IJssel en in Zwolle zijn 85 personen werkzaam.