Evangelische Omroep

Nr. 062

Hilversum, maandag 29 maart 2010

NIEUWE SERIE DE KIST
Elke dinsdag vanaf 30 maart, 20:50 uur Nederland 2

Dinsdag avond 30 maart start een nieuwe serie van De Kist. In het programma trekt presentator Herman Wegter erop uit om erachter te komen hoe Nederland met de dood omgaat. Het ikoon van het programma, de gele klassieke Fiat 500 met de kist op het dak, roept de grote levensvragen direct op. Mensen op straat reageren spontaan. 'Meestal praat je pas over de dood op een begrafenis of wanneer de dokter vertelt dat je moeder ernstig ziek is. Dat is dus altijd een hele dramatische setting,' zegt Herman. Het programma nodigt uit om nu al over je sterfelijkheid te praten, 'want dan kom je ook altijd bij de vraag: Wat is er nou écht belangrijk in het leven?'. Elke aflevering ontmoet Herman 2 hoofdgasten met bijzondere verhalen over leven en dood.

Désanne van Brederode
Filosofe Désanne van Brederode is in de eerste aflevering van 30 maart te gast. De dood was in het leven van Désanne al vroeg aanwezig. Haar moeder nam haar al op 6-jarige leeftijd mee naar een uitvaart. Dan kon ze er vast aan wennen. Désannes moeder was 66 jaar toen ze stierf. Welke invloed heeft de dood op haar leven en haar geloof in God gehad?

Jan Schurink
Jan Schurink onderzoekt de doodsoorzaak van overledenen, geeft hen de laatste verzorging en begeleidt families bij het zien van hun overleden dierbare. Hij is al 35 jaar obductieassistent en mortuariumbeheerder. Geen alledaagse baan! Herman bezoekt hem op zijn werkplek. Raakt de dood hem persoonlijk nog wel?


---
Noot voor redactie,