Ingezonden persbericht


Zorgorganisaties beter bereikbaar met geïntegreerde communicatieoplossing Avaya

Medewerkers altijd en overal bereikbaar voor patiënten en collega's

Nieuwegein, 30 maart 2010 - Avaya, wereldwijde marktleider in zakelijke communicatiesystemen, introduceert een end-to-end communicatieoplossing voor de zorg. Deze oplossing integreert de interne communicatieomgeving, een verpleegoproepsysteem en het communicatiesysteem voor externe telefoonoproepen in één omgeving. Daardoor is de polikliniek beter bereikbaar voor externe patiënten of zorgverleners uit de eerste lijn en zijn medewerkers beter bereikbaar voor interne zorgoproepen van patiënten en collega's. Zo kunnen zorginstellingen medewerkers efficiënter inzetten en de patiënt sneller en eenvoudiger van dienst zijn. Dit resulteert uiteindelijk in betere zorgprocessen en -kwaliteit.

Het communicatieplatform Avaya Aura vormt de basis van de complete zorgoplossing. Zorginstellingen kunnen hier uiteenlopende oplossingen aan koppelen, zoals een mobiele-communicatieoplossing, domotica- en verpleegoproepsysteem. Deze oplossingen, die te koppelen zijn aan het Avaya Aura-platform, omvatten innovaties die gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Een voorbeeld is plaatsbepaling voor apparatuur en personen binnen het pand. Zorgpersoneel ziet op een pc-scherm een plattegrond die aangeeft welke collega's in de buurt zijn bij een spoedgeval en kunnen de dichtstbijzijnde artsen inschakelen. Wil een instelling zeker weten dat een patiënt zijn afspraak niet vergeet? Dan is het mogelijk om een gesproken herinnering van de afspraak te sturen en deze door de patiënt te laten bevestigen. Wanneer iemand niet aanwezig kan zijn voor een behandeling, dan is de lege plek op te vullen met een andere patiëntafspraak. Zo verkorten zorginstellingen hun wachtlijst.

Een van de nieuwe zorgoplossingen die Avaya geïntegreerd in Avaya Aura aanbiedt, is de Mobile Device Checkout-oplossing. Deze schakelt zorgoproepen automatisch door naar het toestel van de juiste medewerker. Bijvoorbeeld naar een arts die snel op een reanimatieoproep moet reageren. Of naar een verpleegkundige die een patiëntverzoek direct op zijn/haar mobiele toestel binnenkrijgt in plaats van via de centrale verpleegkundigenpost. De oplossing werkt als volgt: voor hun dienst scannen zorgmedewerkers hun mobiele telefoon en badge. Het systeem is zo ingesteld, dat het op basis van de scangegevens oproepen automatisch doorschakelt naar de juiste medewerker. Dit maakt een einde aan lange zoektochten naar specialisten of verpleegkundigen.

Door contactcenterfunctionaliteit aan het Ayaya Aura-platform te koppelen, verbeteren zorginstellingen hun bereikbaarheid voor inkomende telefoongesprekken. Wanneer telefonisten het te druk hebben, routeert het systeem oproepen direct naar bijvoorbeeld thuiswerkers. Daarnaast maakt rapportagefunctionaliteit het mogelijk te bepalen en te voorspellen wanneer onderbezetting optreedt. In dat geval kan een zorginstelling daar rekening mee houden. Hierdoor kunnen organisaties hun personeelscapaciteit efficiënter inzetten en verbeteren ze hun dienstverlening. Om de efficiëntie nog verder te vergroten, is het mogelijk om patiënten ter herinnering van hun afspraak automatisch te bellen of te sms'en. Patiënten wordt hierin gevraagd te reageren. Dit verhoogt de opkomst en verkort wachtlijsten. Bovendien kunnen zorgorganisaties op deze manier patiënten die niet komen opdagen, de afspraak in rekening brengen.

"De zorg kent steeds meer een vrije-marktwerking. Het is voor zorginstellingen belangrijk om zich te onderscheiden door klantvriendelijker te zijn, hoge kwaliteit te leveren en wachtlijsten te verkorten. De Avaya Aura-oplossingen ondersteunen ze hierbij", zegt Chris de Jongh, Managing Director van Avaya Nederland B.V. "Daarnaast profiteren ze hiermee van één communicatiesysteem voor al hun communicatie, intern en extern. Dit betekent minder beheerkosten en meer flexibiliteit voor wat betreft de inzet van personeel. Ons nieuwe zorgaanbod omvat uiteenlopende oplossingen die voorzien in alle communicatiebehoeften in de zorg. Daardoor past het perfect binnen de Unified Communications-strategie van Avaya. Deze strategie is gericht op het aanbieden van een compleet portfolio communicatieoplossingen aan organisaties in een specifieke branche."

Avaya integreert technologieën van Nortel Enterprise Solutions in haar nieuwe zorgoplossingen. Daardoor kan het bedrijf een uiterst complete communicatieomgeving leveren op basis van de nieuwste technologieën. Avaya introduceert haar end-to-end zorgoplossing officieel tijdens Zorg & ICT 2010. Deze vakbeurs vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. De checkout-oplossing en het verpleegoproepsysteem zijn per direct verkrijgbaar. De Mobile Device Checkout en de herinneringsoplossing voor patiëntafspraken komen in juni 2010 op de markt.

###

Over Avaya

Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke-communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert. Voor meer informatie: www.avaya.nl.