FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Snijhortensia

FLORAHOLLAND (30 maart 2010) - Op donderdag 18 maart heeft de FPC Snijhortensia vergaderd op het bedrijf Vicini in Nootdorp. Na afloop werd de FPC rondgeleid door mede-eigenaar en FPC-lid P. Kouwenhoven.

In bijzijn van D. Jansen en M. Langeveld is gesproken over de ontwikkelingen van het veilproces op vestiging Aalsmeer. Aan bod kwam het veilproces, de koelcel, het maken van beelden en de controle hierop. De FPC blijft van mening dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van eigen beelden. Veel producten worden nu geveild met een foto die niet met het product overeenkomt. De FPC vindt het belangrijk dat aanvoerders zelf het belang gaan inzien van een goed beeld. Het actief benaderen van aanvoerders door een veil- of keurmeester kan hierbij helpen.

Gesproken is ook over de productspecificatie. De FPC is van mening dat het ook mogelijk moet zijn om 2 x 5 stelen in een emmer te zetten, zonder dat deze worden gebundeld. Zij adviseert daarom het invullen van code L11 te verplichten.

Begin april zal een bezoek worden gebracht aan de uitbloeiruimte in Aalsmeer (bezoek uitbloeiproef). De FPC wil zich de komende tijd oriënteren op de mogelijkheden van andere verpakkingswijzen. Hiervoor worden afspraken gepland met bedrijven waarvan we weten dat ze al op een andere manier verpakken.

De volgende vergadering is op woensdag 26 mei.