Ingezonden persbericht


Populaire release van Codaex van week 9, 2010


- Jon & Jimmy (EF 100012 DVD).
Topgitarist en muziekproducer Jon Larsen en Django Reinhardt gitarist Jimmy Rosenberg hadden/hebben een vriendschap die behalve Django, ook veel drugs en dromen bevatte, wat het de spannendste vriendschap binnen de jazz maakt. Voor beide gitaristen was de muziek van Django een grote inspiratiebron en omdat het in januari 100 jaar geleden was dat deze legendarische gitarist werd geboren, is deze DVD speciaal voor dat doel uitgebracht. Of dit dan een hommage moet heten laten wij aan de kijker over.


- Moreland & Arbuckle: Flood (TEL 31909). Op Flood, hun debuut op Telarc, presenteren Moreland & Arbuckle een dynamische mix van dertien akoestische en elektrische songs, allemaal uitgevoerd met de subtiliteit van een passerende goederentrein. Sinds de ontmoeting van gitarist Aaron Moreland met zanger/mondharmonica speler Dustin Arbuckle in 2001, zijn ze een kracht om rekening mee te houden. Ze zijn tegelijk traditionalisten en vernieuwers, die er niet voor terug deinzen om Chicago en Delta blues met garagerock te mengen. Niet verwonderlijk als blijkt dat hun achtergrond uit de blues en country komt, maar ook uit rock van groepen als Led Zeppelin en Black Sabbath. Maak je op voor een rondje powerblues.


- John Pizzarelli: Rockin' in Rhythm (TEL 31921). Zanger en gitarist Pizzarelli brengt op zijn nieuwe album een hommage aan Duke Ellington via mooie arrangementen van Don Sebesky. Pizzarelli geeft hierop wederom aan een meester in het opnieuw uitvinden van jazz klassiekers te zijn. Dankzij zijn vader en gitarist Bucky, die het zelf veelvuldig speelde, leerde John de muziek van Ellington kennen en waarderen. Op dit album neemt hij uiteraard enkele bekende stukken onder handen, zoals In a mellow tone en Satin Doll. John Pizzarelli weet zich gesteund door zijn broer Martin op contrabas, Tony Tedesco op Drums,Larry Fuller op piano, een kwartet blazers en een groepje gastmusici, waaronder Kurt Elling en vader Bucky. Opvallend goed.

Naast deze highlights is in deze release verder nog te vinden:

Leuke muziek uit de regio Zuid-Frankrijk/Spanje van Eric Fraj. Muziek uit Lapland en Noorwegen op het label DAT.
Elliot Sharp en Sylvie Courvoisier/Mark Feldman met nieuwe albums op Intakt. Mats Rondin met een brug tussen klassiek en Jazz op Prophone. Een box van 9 cd's met een blues geschiedenis van 1893 tot aan 1929.