Ingezonden persbericht


----------
P E R S B E R I C H T
Gouda, 30 maart 2010

ORTEC en TRI VIZOR sluiten strategisch partnerschap

Gebundelde krachten zorgen voor groene stromen

ORTEC, aanbieder van geavanceerde planningssoftware, heeft een strategisch partnerschap gesloten met TRI VIZOR, de eerste orkestrator ter wereld van gebundelde logistieke stromen. Door dit partnerschap kunnen zowel de klanten van ORTEC als die van TRI VIZOR kiezen voor geïntegreerde diensten en innovatieve oplossingen voor het duurzamer maken van supply chains, het berekenen van complexe carbon footprints of het optimaliseren van rittenplanning in de aanloop naar logistieke samenwerking.

"Dit partnerschap is de bevestiging van de goede relatie en samenwerking die we al lange tijd onderhouden", aldus Alex van Breedam, CEO van TRI VIZOR. "Zo werkten we reeds herhaaldelijk met ORTEC samen voor het modelleren van het bundelingspotentieel en de carbon footprint van een aantal Belgische distributie- en retailnetwerken. ORTEC is na onze bestaande partners Argus-I en CO2logic het derde bedrijf waarmee we een lange termijnrelatie aanknopen."

Het samenwerkingsakkoord houdt in dat TRI VIZOR op een aantal domeinen zijn ervaring als neutrale ketenregisseur zal integreren met de technische expertise en planningssoftware van ORTEC. De focus ligt in de eerste plaats op het softwarematig in kaart brengen van de CO2-uitstoot, het simuleren en optimaliseren van fijnmazige distributienetwerken of het voorbereiden van bundelingsprojecten waarbij rittenplanning en tijdsvensters van belang zijn. Door dit partnerschap bouwt TRI VIZOR gestaag verder aan een zo volledig mogelijk dienstenaanbod voor alle actoren in het logistieke landschap, gaande van individuele verladers en logistieke dienstverleners tot geïntegreerde horizontale samenwerkingsverbanden.

"Voortaan kunnen we de logistieke know-how van ketenregisseur TRI VIZOR combineren met de geavanceerde software oplossingen van ORTEC. We zijn zeer verheugd over dit partnerschap, want de competenties van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan", aldus Jan Maenhout, Business Manager van ORTEC in België. "Wat telt is de toegevoegde waarde die we hierdoor aan onze bestaande en toekomstige klanten kunnen bieden. Zo hebben we recent een uniek project afgerond in opdracht van ECR/GS1 Belux en DB Schenker: het nauwkeurig berekenen en toewijzen van de carbon footprint van een grootschalig groepagenetwerk met meer dan 10 individuele gebruikers. Zoiets werd nog nooit eerder met succes gedaan."

Over TRI VIZOR
TRI VIZOR, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, werd opgericht in 2008 en heeft intussen een stevige reputatie verworven als innovator in de logistieke markt. Als "The World's Cross Supply Chain Orchestrator"TM biedt TRI VIZOR gespecialiseerde diensten aan voor het opzetten en orkestreren van horizontale samenwerkingsverbanden. TRI VIZOR ondertekende reeds strategische akkoorden met het Nederlandse Argus-I voor het implementeren van gain sharing en bundelingsprojecten en met het Belgische CO2logic voor het aanbieden van Carbon Management diensten. TRI VIZOR telt onder zijn klanten zowel verladers, logistieke dienstverleners, overheden als infrastructuurbeheerders. Website: www.trivizor.com

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1250 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië. www.ortec.com

ORTEC is winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2009.


---