Persbericht

Rostar CAS 5 versnelt doorbraak zelfroosteren
~ Nieuwe versie personeelsplanningsoftware zorgt voor nog meer mogelijkheden op gebied van zelfroosteren ~

Maarssen, 30 maart 2010 - Paralax introduceert Rostar CAS 5. In de nieuwste versie van de personeelsplanningsoftware zijn de mogelijkheden voor medewerkerparticipatie in het planproces, beter bekend als zelfroosteren, nog verder uitgebreid. Zelfroosteren staat momenteel volop in de belangstelling bij zowel werknemers als werkgevers en is in meerdere branches onderdeel van de CAO-gesprekken. "Met Rostar CAS 5 kunnen de ambities van zowel werkgevers als werknemers worden gerealiseerd en kan zelfroosteren daadwerkelijk worden geïmplementeerd", aldus Algemeen Directeur Rob Buikema.

De eerste belangrijke uitbreiding van Rostar CAS 5 is het prikbord, een digitale marktplaats waar medewerkers hun diensten kunnen ruilen of ter overname aanbieden. Hierbij geldt onder meer dat flexibiliteit beloond kan worden: hoe flexibeler de werknemer zich opstelt in zijn beschikbaarheid, des te makkelijker zal hij in de toekomst een voorkeursdienst toegewezen krijgen.

Ook worden er twee belangrijke webmodules geïntroduceerd. De eerste is de module Web-beschikbaarheidsblokken. Deze nieuwe functionaliteit is een belangrijke stap in het realiseren van zelfroosteren. De werkgever bepaalt voor welke dagdelen beschikbaarheid vereist is en medewerkers kunnen via de webinterface aangeven of ze in dat tijdsvak beschikbaar zijn voor werk.

In de tweede nieuwe module, Web-tijdsregistratie, kunnen zowel medewerkers als teamleiders uren registeren. Medewerkers mogen alleen hun eigen uren doorgeven, teamleiders kunnen de uren doorgeven voor de medewerkers in hun groep, inclusief henzelf.

Voor de medewerkers betekent deze nieuwe functionaliteit dat meer invloed op het eigen rooster kan worden uitgeoefend en er dus een betere balans tussen werk en privé is. Voor de planners liggen de voordelen in minder werk, omdat de medewerkers een actieve bijdrage leveren en er daardoor een betere structurering en stroomlijning van de contactmomenten tussen planner en medewerkers is.

Rob Buikema: "Medewerkerparticipatie staat centraler dan ooit in Rostar CAS 5. Dit leidt tot efficiëntie van de werkzaamheden van de planner en tot grotere betrokkenheid en tevredenheid bij de medewerkers. We verwachten dat met deze nieuwe versie van Rostar CAS, de stap naar zelfroosteren nog makkelijker te maken is en daarmee de definitieve doorbraak voor de deur staat."

Rostar CAS 5 is leverbaar in een drietal suites, te weten Operationeel Plannen, Professioneel Plannen en Zelfroosteren. Daarnaast is een aantal modules beschikbaar om de software optimaal aan te laten sluiten bij de klantbehoefte.


Noot voor redacties