Ingezonden persbericht


Nieuwe Interflow cross flow unit: energiezuinig en ongekend stil

Wieringerwerf, 30 maart 2010 - Interflow, specialist in systemen voor schone lucht, lanceert een nieuwe, energiezuinige en zeer stille cross flow werkbank: de Interflow cross flow unit. De nieuwe werkbank is zeer stil en biedt een sterk gecontroleerde luchtstroom. Dit resulteert in een stof- en (cid:image003.jpg@01CACFEF.5185B150) kiemarme omgeving die optimale bescherming biedt bij productieprocessen. Deze omgeving voldoet minimaal aan klasse 5 volgens de ISO 14644-norm voor cleanrooms en andere, zeer schone omgevingen.

Stil en energiezuinig
Het geluidsniveau van de nieuwe werkbank ligt 10 dB(A) lager dan concurrerende, vergelijkbare werkbanken. De gebruikte ventilatiemotor is zeer energiezuinig ten opzichte van een standaard ventilator, waardoor een besparing van enkele honderden euro's per jaar in de energiekosten mogelijk is. Dit lagere energieverbruik vertaalt zich tevens direct in een lagere warmtebelasting voor de werkruimte, waardoor minder koeling nodig is. Dit levert additionele kostenbesparingen op.

Door de nieuwe constructie is de nieuwe werkbank tevens gemakkelijker te onderhouden. Ondanks deze innovaties is de prijs van de nieuwe werkbank ongewijzigd.

De Interflow cross flow unit is beschikbaar met inwendige afmetingen uiteenlopend van 616x616x547mm tot 921x2.482x547mm (HxBxD).