Ingezonden persbericht


Persbericht

PAASDAGEN OP PALEIS HET LOO

Nog tot en met de Tweede Paasdag is in de feestelijk versierde kapel van Paleis Het Loo het unieke zilveren doopstel te zien dat is gebruikt ter gelegenheid van de doop van Eliane, dochter van prins Floris en prinses Aimée, afgelopen zondag. Tijdens Eerste en Tweede Paasdag is het dak van het paleis geopend voor publiek en kan men genieten van een schitterend uitzicht over de paleistuin. In het paleis zijn er diverse tentoonstellingen te zien.

Op zondag 28 maart is Eliane, dochter van prins Floris en prinses Aimée, in de kapel van Paleis Het Loo te Apeldoorn gedoopt. Bij de plechtigheid waren vele leden van de Koninklijke Familie aanwezig. Eliane Sophia Carolina is de tweede dochter van Floris en Aimée en het tiende kleinkind van H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Voorganger in de doopdienst was prof. dr. Anne van der Meiden. Voor de gelegenheid werd de kapel met uitbundig bloemwerk versierd. Als doopschaal deed het uit 1682 daterende zilveren doopbekken met het wapen van Willem III dienst. Deze schaal werd vervaardigd in opdracht van de latere koning-stadhouder Willem III, tevens bouwheer van Paleis Het Loo.

In de Westvleugel van het paleis zijn de onlangs geopende tentoonstellingen 'In de Koninklijke Poppenkraam', met de complete poppenverzameling van koningin Juliana, en de tentoonstelling over hoffotograaf Franz Ziegler (1893-1939) te zien. In het Stallencomplex is de tentoonstelling 'door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven; natuur rond Het Loo' te bezichtigen. Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar. Ook het park rond jachtslot Het Oude Loo, uitsluitend geopend in de maanden april en mei, is tijdens het paasweekend toegankelijk voor publiek.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags, tenzij een feestdag.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., t/m 5 jr. en MK gratis. Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies Amersfoortseweg, 7313 AA.
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo;

buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463


---- --