Ingezonden persbericht


Zeeland op de zegel

PROMOTIE ZEELAND DELTA PROLONGEERT SUCCESVOLLE ZOMERZEGEL

Domburg, 30 maart 2010 - Op een door Promotie Zeeland Delta (PZD) uitgegeven postzegel wordt een bijzondere draai gegeven aan het "Jaar van de Fiets". Het ontwerp van 10uur Communicatie is een vervolg op de vorig jaar uitgegeven postzegel "Tijd voor een zuchtje Zeeland". De postzegel is uitsluitend verkrijgbaar bij de VVV kantoren in Zeeland.

Tweede in serie
De postzegel van 0,44 cent toont een grafische weergave van een fiets met de achtergrond kleuren van de Provincie (blauw en groen). Wegens het succes van de vorig jaar uitgegeven postzegels willen de VVV's van Zeeland dit succes vervolg geven met een nieuwe uitgave. "We merken dat toeristen en organisaties uit Zeeland de postzegel als leuke extra zien voor het versturen van hun vakantiekaart en zakelijke post", aldus Patrick Polie, adjunct directeur Promotie Zeeland Delta. De postzegels waren vorig jaar binnen twee weken uitverkocht.

2010 - het Jaar van de Fiets
In Zeeland is 2010 uitgeroepen tot het Jaar van de Fiets. Zeeland staat dit jaar in het teken van talloze nationale en internationale fietsactiviteiten. De Nederlandse Mei Maand Fiets Maand gaat op 1 mei van start in Renesse. Op 10 mei finisht de Giro d'Italia op de Dam in Middelburg en op 4 juli koerst een etappe van de Tour de France door Zeeland. Voor de postzegel met dit nationaal symbool zijn de reserveringen nu al gemaakt.


---